Uruguay - Portugália - meccselőzetes

2018.06.30

Ma este 8 órától Szocsiban az olimpiai stadionban feszül egymásnak Uruguay és Portugália. A mérkőzés játékvezetője a mexikói Carlos Arturo Ramos lesz.

Remélhetőleg egy igazán élvezetes mérkőzést láthatunk majd. Egyik csapat sem a VB cím legnagyobb várományosa, de mindketten afféle titkos esélyesek. Persze csak egyik válogatott álmodhat tovább, de az még kérdés, hogy melyik. Az uruguayi válogatottnak van a legjobb támadópárosa a VB-n, míg a Portugáloknál Cristaino Ronaldo egymaga is képes mérkőzést eldönteni. Ezt Diego Godinék is tudják és minden bizonnyal különösen ügyelni fognak a Real Madrid sztárjára. 

A csoportmérkőzéseken:

Uruguay az első két mérkőzésén nem igazán mutatott futballra emlékeztető dolgokat, mégis győztesen hagyta el a pályát. Egyiptom ellen José Gimenez 89. percben szerzett fejes gólja döntött, míg Szaúd-Arábia ellen Suarez talált be a 23. percben. A harmadik csoportmeccsen azért csak megmutatták az uruk mire képesek. Oroszország ellen igazi erődemonstrációt tartottak. 3-0-ra verték a házigazdát Suarez mellett Cavani is betalált és Laxalt Cherysheven megpattanó lövéséből is gólt lett. Az első világbajnok 100%-os teljesítménnyel, kapott gól nélkül jutott tovább a csoportból. Erre egyetlen válogatott sem volt képes rajtuk kívül. 

Portugália Spanyolország ellen kezdte meg az idei VB szereplését. A két pireneusi ország 3-3-as döntetlent játszott egymással. Az EB címvédő részéről csak Cristiano Ronaldo tudott eredményes lenni azon a mérkőzésen, de ő háromszor is. Marokkó ellen egy nem túl szép mérkőzésen Cristiano Roanldo góljával 1-0-ra nyertek a portugálok. Az utolsó csoportmeccsen Ricardo Quaresma szépségdíjas góljával szerzett vezetést Portugália. Később Roanldo büntetőből növelhette volna az előnyt, de hibázott. A ráadásban az iráni válogatott Ansarifard büntetőgóljával egyenlített, így csak csoport másodikok lettek Roanldoék.

Várható kezdőcsapatok:

Uruguay

                           Muslera 

Cáceres  José Gimenez Godin  Laxalt

           Nández Bentancur Vecino

                          Torreira

               Suarez           Cavani


Portugália

                      Rui Patricio

Guerreiro    Fonte  Pepe    Cédric

Mário   W. Carvalho   Moutinho   Quaresma

            Ronaldo            A. Silva


Sokan Luis Suarez és Cristiano Ronaldo csatájának fogják fel a mai találkozót. Minden bizonnyal a Barcelona és a Real Madrid ászának is kulcsszerepe lesz, de elképzelhető, hogy Cavani, Godin, Quaresma vagy Pepe lesz a hős. 

Suarez eddig két gólt szerzett a tornán, Oroszország ellen szabadrúgásból volt eredményes. Cristiano Ronaldo 4 gólos. A spanyoloknak betalált tizenegyesből, szabadrúgásból és akcióból is. Marokkó ellen fejjel volt eredményes, míg Irán ellen büntetőt hibázott.


/Zoli/