Uruguay - Oroszország - a tét: a csoportelsőség

2018.06.25

Ma kezdődik csoportkör utolsó fordulója a labdarúgó világbajnokságon, innentől egy csoport két találkozója egy időben kezdődik. Ma 16:00-tól tehát Uruguay - Oroszország és Szaúd -Arábia - Egyiptom mérkőzést is rendeznek. Kétségtelen, hogy melyik a jobban várt találkozó, nem véletlen, hogy az Uruguay - Oroszország mérkőzést közvetíti az M4 Sport. A csoportelsőségről döntő találkozót a Szamara Arénában rendezik. A mérkőzés játékvezetője a szenegáli Malag Diedhiou lesz.

Remélhetőleg remek mérkőzést láthatunk majd. Uruguay eddig nagyon keveset mutatott, de az ellenfelek nem is igazán késztették őket arra, hogy többet adjanak ki magukból. Az oroszok minden bizonnyal ki szeretnék szolgálni a hazai közönségüket, így támadni fognak 1-1 orosz gól pedig az urukat is arra sarkallhatja, hogy minél többször tüzeljenek Akinfeev kapujára. A tét a csoportelsőség, az persze jó kérdés, hogy mennyivel jobb csoportelsőként tovább jutni...

Az eddigi két mérkőzésen:

Egyiptom - Uruguay 0-1 (J. Gimenez)

Uruguay - Szaúd-Arábia 1-0 (Suarez)


Oroszország - Szaúd-Arábia 5-0 (Cheryshev 2x, Gazinskiy, Dzyuba, Golovin)

Oroszország - Egyiptom 3-1 (Fathy (ög), Cheryshev, Dzyuba ill: Salah)


Várható kezdőcsapat:

Uruguay

                       Muslera

M. Pereira  Coates Godin  Caceres

Sánchez  Vecino  Bentancur  Nández

               Suarez         Cavani

Oroszország

                        Akinfeev

Zhirkov  Ignashevich Kutepov  M. Fernandes

             Zobnin           Gazinskiy

  Cheryshev     Golovin        Erokhin

                        Dzyuba


Uruguayi oldalon a legnagyobb kérdés az, hogy ki fogja helyettesíteni a kisebb sérüléssel bajlódó José Gimenezt. Az Atletico Madrid sztárja biztosan kihagyja a találkozót, így talán az oroszoknak is nagyobb esélyük lesz a gólszerzésre. Óscar Tabárez nem árulta el, hogy kivel fogja pótolni, de a legnagyobb esélyes a Sporting védője Coates. Az sem elképzelhetetlen, hogy Gastón Silvat nevezi a kezdőbe, de Coates kétségtelenül kiforrottabb játékos. 

Denis Cheryshev - a házigazda gólvágója

A Villarreal támadó szellemű játékosa a kispadon kezdte meg a 2018-as világbajnokságot, de már az első mérkőzés 24. percében becserélték a megsérülő Dzagoev helyére. Cheryshev fantasztikusan szállt be a mérkőzésbe. A 43. percben ő növelte 2 gólra az oroszok előnyét majd a ráadásban szépségdíjas gólt szerzett. nem is volt kérdés, hogy Egyiptom ellen már a kezdőcsapatban kap helyet. Cheryshev újra fantasztikusan mozgott, és az 59. percben ő szerezte az oroszok második találatát. Cheryshev remeklése azért is megy csoda számba, mert az idei szezonban a sárga tengeralattjáróknál 24 mérkőzésen mindössze 2 gólt és 2 gólpasszt tudott felmutatni. amennyiben képes tartani a VB-n mutatott formáját egy igazi topcsapat is bejelentkezhet érte, bár már elmúlt 27 éves. 


/Zoli/