U21-es EB - A DÖNTŐ

2017.06.30

Ma 20:45-től rendezik a lengyelországi U21-es EB döntőjét, melyet Németország és Spanyolország fiataljai vívnak. A találkozót a Digisport1 élőben közvetíti.

Németország:

A Német válogatott, a csoportban Dániát és Csehországot legyűrte, míg Olaszország ellen 1-0-ás vereséget szenvedett. Az elődöntőben Anglia ellen egy igazi ki-ki meccset játszottak, ahol 120 perc után sem volt döntés, 2-2-es állás után a büntetők döntöttek. A németek közül csak Gerhardt hibázott, az angoloknál a rendes játékidőben gólt szerző Abraham és Redmond is rontott. A Németek teljesítményéhez azt is hozzá kell venni, hogy akik a fő erősségei lehetnének a csapatnak azok most a Konföderációs Kupán szerepelnek. (Amin Younes, Werner, Süle, Goretzka, Draxler illetve  Kimmich)

A csapat kulcsjátékosai:

Max Meyer, Davie Selke és a Bayern friss igazolása Serge Gnabry is már kész sztár. Selke meglehet, hogy sérülés miatt nem tud majd pályára lépni, így a cserecsatár Platte kaphat lehetőséget. Platte sem lehet rossz megoldás, hiszen az angolok ellen már be is talált csereként beállva. A németek erőssége, hogy nem egy játékosra építenek 7 góljukat, 6 különböző játékos szerezte a tornán, csak Selke tudott kétszer betalálni.

Serge Gnabry
Serge Gnabry

Spanyolország:

Kiváló kerettel érkeztek a tornára a spanyolok, ennek megfelelően továbbra is 100%-osak. Macedóniát 5-0-ra verték a csoportban Portugáliát 3-1-re Szerbiát 1-0-ra. Az elődöntő nehezebb felvonásnak ígérkezett, de a spanyolok az olaszokat is felülmúlták 3-1-re.

A csapat kulcsemberei:

Már most igazi nagy játékosok a csapat tagjai. A góllövőlista élén is spanyol áll Saúl Niguez 5 góljával, mögötte 3-mal Asensio következik. Saúl a tornán egyértelműen a csapat vezére tud lenni. A védelem is kiválóan összeállt Jesus Vallejoval Hector Bellerinnel illetve José Gayaval. Marcos Llorente és Dani Ceballos is képes kiváló teljesítményt nyújtani a védekezőközéppályán, nem lesz könnyű dolguk a németeknek az már tuti....

Saúl Niguez
Saúl Niguez

Várható kezdők:

Németország: Pollersbeck - Gerhardt, Kempf, Kehrer, Toljan - Arnold, Dahoud - Gnabry, Meyer, Weiser - Platte

Spanyolország: Kepa - Gaya, Vallejo, Mere, Bellerin -  Ceballos, M. Llorente, Saúl - Deulofeu, Sandro, Asensio

A keretek és az eredményeket nézve a Spanyol válogatott tűnik egy picit esélyesebbnek. A spanyoloknál, nyilván más a helyzet, hiszen legjobbjaik nem vesznek részt más tornán, mint a németek esetében. A Német válogatott eddig remekül teljesített. Miért is ne lehetne meg nekik a döntő is? Izgalmas meccsre van kilátás, igazi sztárparádéval.

20:45 Digisport1 !

/Zoli/