Trófea balesetek

2020.07.27

Biztosan sokan hallottatok arról, hogy a Chelsea korábbi védője, Branislav Ivanovic tegnap este összetörte az Orosz kupagyőzelemért járó trófeát. A serleget Ivanovic vette át, de hamar kicsúszott a kezéből és ripityára tört. Szeretnénk egy kicsit megvigasztalni a 36 éves védőt, így hasonló esetek után kutattunk. 

Sergio Ramos (Real Madrid) - 2011

A Real Madrid 2011-ben a Barcelonát verte el a Spanyol Kupa fináléjában 1-0-ra Cristiano Ronaldo hosszabbításban szerzett góljával. Ekkor még Iker Casillas volt a Real Madrid csapatkapitánya, így ő lökte magasba a trófeát. Ekkor még épségben is volt a trófea. Pár órával a győzelem után a játékosok tiszteletkört tettek Madridban a trófeával. Ekkor történt a baleset. A kupát Sergio Ramos ejtette le a busztetejéről és még a busz is átment rajta, így gyakorlatilag teljesen összetört. Biztosan nem ezért nevezték ki később őt a királyiak csapatkapitányának. 

Maarten Stekelenburg (Ajax) - 2011

Stekelenburg Ramoshoz hasonlóan egy tiszteletkör során a buszról ejtette le a trófeát. A különbség csupán az, hogy ez bajnoki címért járó serleg volt. 

Daley Blind (Ajax) - 2013

Nem Stekelenburg az egyetlen, aki Ajax játékosként ügyetlenkedett egy megnyert bajnoki trófeával. Két évvel később Daley Blind az éremátadásnál akarta meg simítani a kupát, azonban olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy az ledőlt a helyéről. Szerencsére ekkor komoly baja nem esett a trófeának és Blind igyekezett is gyorsan elsimítani a dolgot, és visszahelyezte a kupát a helyére. 

Vincent Kompany (Manchester City) - 2014

Az Angol Ligakupa győzelemért járó serleg nem tartozik a világ legszebbjei közé, 2014-ben pedig az is kiderült, hogy a legerősebbek közé sem. Történt ugyanis, hogy a trófeát magasba lökő Vincent Kompany ketté kapta a levegőben a trófeát. Később az alját le is dobta és a nagyobb résszel folytatták az ünneplést.

Wayne Rooney & Michael Carrick (Manchester United) - 2016

2016-ban Wayne Rooney és Michael Carrick lökte magasba az FA Kupa győzelemért járó serleget. A trófea minősége ez esetben is kritizálható, ugyanis egy sima felemeléstől repült le a kupa teteje. 

Oleksandr Zinchenko (Manchester City) - 2018

A Manchester Citynél sem csak egyszer érte baleset a trófeát az elmúlt 10 évben. 2 éve a bajnoki cím ünneplésekkor Zinchenko feledkezett meg túlzottan magáról és lökte le a helyéről. Szerencsére komolyabb baja ekkor sem esett a serlegnek, de azért néhány kellemetlen pillanatot okozott az eset. 

/Zoli/