Topcsapatok baklövései - Liverpool

2018.02.24

Rovatunk harmadik részében a Liverpool új évezredbeli félre sikerült igazolásairól olvashattok. 

Andrea Dossena (középpályás)

Dossena 2008-ban igazolt az Udinesetől a Liverpoolhoz, de mindössze 2 évet töltött el az Anfield Roadon. Az olasz középpályás 2 szezon alatt 31 meccsen játszott a csapatban, s 2 gólt szerzett. A merseysidei klubtól a Napolihoz igazolt, Dossena. Most 36 éves, nem vonult még vissza, de jelenleg csapat nélkül áll.

Christian Poulsen (középpályás)

A dán középpályás több nagy csapatnál is megfordult, mint a Schalke vagy a Juventus. A Liverpoolhoz 2010 nyarán érkezett, de egy évvel később távozott is. Nem tudott maradandót alkotni egy szezon alatt. Mindössze 21 meccsen lépett pályára. Most 37 éves. 2016-ban vonult vissza utolsó klubja az FC Köbenhavn volt. 

Oussama Assaidi (csatár)

2012-ben 7 millió €-ért igazolta le a Liverpool, Assaidit a Heerenveentől. Egy szezont eltöltött a vörösöknél, majd kölcsönbe adták a Stoke Cityhez. 2015 telén váltak meg végleg tőle. A Liverpoolnál 12 meccsen szerepelt, s 1 gólpassza volt, ez egy csatártól nagyon halovány. Jelenleg 29 évesen a Twente játékosa.

Iago Aspas (csatár)

Aspas 2013-ban igazolt a Liverpoolhoz a Celtától. Egyetlen szezont játszott Angliában, majd visszatárt hazájába. Előbb kölcsönbe játszott a Sevillanál, majd visszaigazolt a Celta Vigohoz. A Liverpoolnál nem sok sót evett meg. 15 meccsen 1 gólt szerzett, s 1 gólpasszt osztott ki. 

Luis Alberto (középpályás)

2013-ban nagy reménységként érkezett a Sevillatól a Liverpoolhoz 5 millió € fejében. Egyetlen szezont töltött el az Anfield Roadon, a 2013/14-es idényt. A Malagahoz és a Deportivohoz is volt kölcsön adva. Végleg 2016-ban igazolt el, a Laziohoz szerződött. A Liverpool felnőtt csapatánál egyetlen mérkőzést sem játszott. 

Rickie Lambert (csatár)

Lambert 32 évesen igazolt a Southamptontól a Liverpoolhoz. Egyetlen szezont játszott a 18-szoros Premier League győztes csapatnál, majd a West Bromhoz állt tovább. A 2014/15-ös szezonban cserecsatárként számítottak rá, de ahhoz képest meglehetősen sok találkozón lépett pályára. 36 meccsen játszott, de csak 3 gólt szerzett, ami egy csatártól édes kevés. Nem biztos, hogy megért 5 milliót a szerződtetése. 2017-ben vonult vissza, utolsó klubja a Cardiff City volt.

Mario Balotelli (csatár)

Balotelli a Manchester Citynél és a Milannál is sikeres volt, így sokat vártak tőle amikor az Anfield Roadra érkezett. A 2014/15-ös szezonban játszott a Liverpoolnál, de 28 meccsén mindössze 4 gólt tudott szerezni. Nem kérdés, hogy nem érte meg érte kifizetni 27 millió €-t. A következő idényre kölcsönadták a Milannak, de ott sem talált újra magára, így 2016-ban eladták végleg a Nice-nek. 

Lazar Markovic (csatár)

Markovicra még nem lehet egyértelműen mondani, hogy nem érte meg az árát, ugyanis még a Liverpool kötelékében van, csak most épp az Anderlechtnél kölcsönbe szerepel. 2014-ben 10 milliót fizetett érte a Benficanak a Liverpool. Első évében 34 mérkőzésen kapott lehetőséget, s 3 gólt szerzett. Teljesítménye nem volt meggyőző, így azóta egyfolytában kölcsönadják. Az Anderlecht már a 4. csapat ahol kölcsönbe van, korábban a Fenerbachenál, a Sportingnál és a Hull Citynél is játszott ideiglenesen. 

Danny Ings (csatár)

Ings 2015-ben valamivel több mint 8 millió €-ért igazolt a Burnleytől a Lievrpoolhoz. Még jelenleg is a merseysidei klub focistája, de várakozáson alul teljesít, igaz sokat volt sérült. Egyszer sem volt kölcsönadva, de 2,5 szezonon keresztül csak 17 meccsen kapott lehetőséget, ezeken szerzett 3 gólt. Ebben az idényben is főleg az U23-as csapatban játszik, pedig már 25 esztendős. Talán jobban tenné, ha váltana, és maga mögött hagyná ezt a sikertelen és sérülésekkel tűzdelt időszakot...

Persze rajtuk kívül is vannak még játékosok, akiknek talán helyük lehetne ezen a listán. Szerintetek ki maradt le a listáról?

/Zoli/