Topcsapatok baklövései - Juventus

2018.01.09

Új cikksorozatot indítunk mely a 2018-as évben fog futni. Az elkövetkezendő 12 hónapban terveink szerint 14 topcsapatról olvashattok majd sorozatunkban. Elsőként a Juventus új évezredbeli félre sikerült igazolásairól írunk nektek. 

Romulo

Romulo a 2014/15-ös szezonban volt a Juventus játékosa. Nagy reményekkel érkezett, de sérülései miatt nem kapta meg a lehetőséget. Mindössze 5 találkozón szerepelt a zebrák mezében, de legalább Serie A győztesnek mondhatja magát. Jelenleg a Hellas Verona játékosa.

Rubinho

Rubinho 4 szezont töltött a Juventusnál, de egyértelműen csak harmadik számú kapus volt. Mindössze két találkozón védhette a torinóiak kapuját, de az is igaz, hogy egyik találkozón sem kapott gólt. 

Nicolas Anelka

Anelka 2013 januárjában, 33 évesen igazolt a Juventushoz, hogy a szezon második felében segíthesse a zebrákat. Sérülés is hátráltatta, mindössze 3 találkozón lépett pályára. Nem csoda, hogy félszezon után távozott is Torinóból, s akkor a West Bromhoz állt tovább.

Antonio Nocerino

Nocerino a 2007/2008-as szezont töltötte a Juventusnál. A Piaczenza csapatától igazolt, az ismét a Serie A-ba szereplő Juventushoz. Nocerino 36 mérkőzésen lépett pályára, s 2 gólpasszt is kiosztott, de hosszú távon nem érte meg őt leigazolni. A következő szezonba a Palermohoz igazolt, majd az AC Milan játékosa lett. 

Luca Marrone

Marrone 2010 óta a Juventus játékosa, de rengeteget volt kölcsönben, jelenleg is kölcsönben van, méghozzá a Barinál. A juventus felnőtt csapatában 23 meccsen 1 gólja és 1 gólpassza van. 27 évesen már nem mondhatjuk rá, hogy ő lehet a jövő, így nemigazán érte meg az öreg hölgynek fiatalon elhozni őt a Sienából.

Reto Ziegler

A svájci védő 2011-ben igazolt a Sampdoriatól a Juventushoz 6,5 millióért. Nagy tehetségnek tartották, de rendszeresen kölcsönbe küldték, a Juventusnál 2014-es távozásáig egyetlen meccsen sem kapta meg a lehetőséget, így kidobott pénz volt amit rá költöttek.

Marco Motta

Mottat 2010-ben igazolta le a Juventus, s végleg 2015-ben távozott. Az Udinesetől igazolták le, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 35 találkozón kapott lehetőséget, volt 2 aszisztja, de nem teljesített meggyőzően. 

Elejro Elia

Eliáért 12,5 millió €-t fizetett a Juventus a Hamburger SV-nek 2011 nyarán, egy évvel később a Werder Bremennek 5 millióért adták tovább. 6 milliót akár az ablakon is kidobhatta volna a Juventus, annak is annyi haszna lett volna körülbelül. Elia mindössze 5-ször szerepelt Juventus mezben 1 gólpasszt is kiosztott. Érthető, hogy egy szezon után menni akart, s az sem csoda, hogy nem marasztalták. 

Marco Boriello

Boriello szinte minden olasz együttesben megfordult, ez alól a Juventus sem lehet kivétel. 2012-ben egy félszezon erejéig volt Juve játékos, s 17 meccsen lehetőséget kapott 2 gólja és 3 gólpassza volt. Nem vészesen rossz  teljesítmény ez, de egy csatártól nem is túl jó.

Albin Ekdal

A svéd középpályás 2008-ban igazolt szülőhazájából a Juventushoz, s végleg 2011-ben távozott a csapattól. A Juventusnál mindössze 5 meccsen kapott lehetőséget. Ő is máshol tudta magát kinőni, jelenleg a Hamburger SV játékosa, ahol voltak és vannak jó időszakai.

Felipe Melo

Melo 2009-ben a Fiorentinától érkezett a Juventushoz, ahol megkapta a lehetőséget, de nem tudott meghatározó játékossá válni. 78 meccsen 4 gólja és 1 gólpassza volt a védekező középpályásnak, de a teljesítményét sok kritika érte, így előbb kölcsönbe, majd végleg távozott.

Nicklas Bendtner

Bendtner 2012-ben az Arsenaltól igazolt kölcsönbe a Juventushoz, de nagyon szerencsétlenül alakult számára a torinói kaland. Bajnoki címet ünnepelhetett a Juventussal, de ő ehhez nem sokat tett hozzá. Sérülései miatt csak 11 meccsen játszott, s ezeken is rosszul teljesített a dán csatár. 


Valószínűleg több félre sikerült igazolása is volt már a Juventusnak a 21. században, várjuk a neveket, akik szerintetek kimaradtak a listából, pedig itt lenne a helyük. 


(Ha tetszik a cikk segítsd munkánkat egy megosztással és lájkold facebook oldalunk, melyet IDE kattintva tudsz megtekinteni. Köszönjük!)

/Zoli/