Topcsapatok baklövései - Inter

2018.04.15

Rovatunk ötödik részében az Inter új évezredbeli félre sikerült igazolásairól írunk.

McDonald Mariga (védekező középpályás)

A kenyai játékos 2010-ben érkezett az Interhez 10 millió € fejében. Ugyan végleg csak 2014-ben távozott mikor lejárt a szerződése, de a 4 év alatt többször is kölcsönadták. 36 Interes meccs és 1 gól fűződik a nevéhez, egy ilyen csapatnál kevés volt amit nyújtott. 

Victor Obinna (csatár)

Obinna 2008-ban igazolt Milánóba, de sok sót nem evett meg a fekete-kékeknél. 2011 júliusában távozott végleg, de a West Ham Unitednél és a Malagánál is játszott kölcsönben. Mindössze 11 mérkőzésen kapott lehetőséget a nigériai, s egy gólja volt. A most 31 éves csatár még nem vonult vissza, de jelenleg csapat nélkül áll. 

Ricardo Quaresma (támadó középpályás)

2008-ban a Portótol szerződtették 23 millió €-ért, de már 2009 februárjában kölcsön adták. Végleg 2010 júliusában adtak túl rajta, ekkor a Besiktas vásárolta meg 12 millióért. Quaresma 32 mérkőzésen szerepelt Inter mezben, s 1 gólja mellett 2 gólpassza volt. A portugál szélső a Besiktasnál jelenleg is igazán sikeres labdarúgó, de valahogy az igazán nagy csapatokban nem akart menni neki a játék. 

David Suazo (csatár)

A hondurasi csatár 2007-ben 27 évesen szerződött a nerazzurriba 13 millióért. Ugyan végleg csak 2011-ben távozott a Cataniahoz, de a Benfica és a Genoa kölcsönjátékosa is volt. Suazo 41 meccsen játszott az Internél, s 8 gólt szerzett, ami egy csatártól nem túl fényes teljesítmény. Suazo hivatalosan 2013-ban vonult vissza, de utolsó csapatától a Cataniatól 2012 júliusában eljött. 

Diego Forlán (csatár)

A 2010-es VB legjobb játékosának megválasztott futballista 2011-ben a nyár utolsó átigazolási napján igazolt el az Atletico Madridtól az Interhez. Forlán a matracosoknál remekül szerepelt, két Európai aranycipőt is nyert, de az Internél képtelen volt a jó játékra, igaz sérüléssel is bajlódott. Összesen 20 meccsen kapott szerepet, s 2 gólt szerzett. Az uruguayi csatár 2012 nyarán távozott Európából, s aláírt a brazil Internacionalhoz. Forlán már 38 éves, s jelenleg a Hong-kongi Kitchee SC futballistája.

Ezequiel Schelotto (jobbszélső)

 Schelotto a jobbszélen bárhol bevethető, főleg védekezésben, de a támadó harmadban is lehet rá számítani. 2013 januárjában igazolt az Atalantától az Interhez, s végleg 2015-ben távozott. Bár sokat vártak tőle, mindössze 13 meccsen kapott lehetőséget, s egy gólt szerzett. Jelenleg a Premier Leagueben szereplő Brighton játékosa. 

Gaby Mudingayi (védekező középpályás)

A belga középpályás 2012-ben 30 évesen hagyta el a Bolognát az Inter kedvéért. Először csak kölcsönben erősítette a fekete-kékeket, majd végleg odaigazolt. Két szezont töltött az Internél, de mindössze 17 mérkőzésen lépett pályára a csapatban, s akkor sem nyújtott meggyőző teljesítményt. 

Felipe Melo (védekező középpályás)

Melo 2015-ben 31 évesen szerződött az Interhez. A brazil középpályás másfél évet játszott a Nerazzuriban, de nem tudott meghatározó játékos lenni. 38 mérkőzésen öltötte magára a fekete-kékek dresszét, s 1 gólja mellett 1 gólpassza volt. 2017 januárjában a Palmeriashoz igazolt haza, nem volt miért marasztalni, jól sem játszott és a korban is benne volt már.

Xherdan Shaqiri (támadó középpályás)

Shaqiri igazi sztárként érkezett a San Sirora 2015 januárjában. A svájci előbb a Bayern Münchentől kölcsönben játszott az Internél, majd "muszájból" végleg megvásárolták a milánói fekete-kékek, de egyből túl is adtak rajta. A Bayern Münchenben már bizonyította, hogy remek képességű futballista, így az Internél vezérszerepet szántak neki. 20 mérkőzésen 3 gólt szerzett, elmaradt a várttól a teljesítménye, így a Stoke Cityhez állt tovább. 

Geoffrey Kondogbia (védekező középpályás)

Kondogbia még jelenleg is az Inter kötelékébe tartozik, csak éppen a Valenciában szerepel ideiglenesen. 2015 júliusában érkezett a Monacotól. 2 szezon alatt nem tudta igazán megvetni a lábát Olaszországban, így augusztusban kölcsönbe küldték. Eddig 56 mérkőzésen viselte az Inter mezét, s két gólt jegyzett. 

Joao Mario (középpályás)

A portugál Eb győztes 2016 augusztusában szerződött a Sportingtól az Interhez 40 millióért, de nem tudta hozni a várt szintet, így az idén januárban a West Ham Unitedhez küldték kölcsönbe. 47 meccsén 3 gólt szerzett, s 12 gólpasszt osztott ki, ez utóbbi nem mondható rossznak. Talán lesz még lehetősége bebizonyítani, hogy Inter szintű futballista.


Nálatok ki fért volna még fel a listára? Illetve szerintetek kinek nincs helye ebben a sorban?


/Zoli/