Topcsapatok baklövései - Bayern München

2018.08.12

Hosszú idő után új résszel jelentkezik ezen rovatunk is. A sorozatban olyan játékosokat mutatunk be akik a 21. században igazoltak topcsapathoz, de nem váltak be. A Bayern München meglehetősen ügyesen sáfárkodik az igazolásokkal. A legtöbb játékos aki a klubnál volt és nem vált be, az vagy a klub saját nevelése vagy ingyen érkezett, így csak 6 játékost tudtunk kiemelni.

Breno

Brenoért 2008 januárjában 12 millió €-t fizetett a Bayern München a Sao Paulonak. Egy 18 éves játékosért ennyi pénzt kiadni nagy marhaságnak tűnhet, de Breno akkor már bizonyította tehetségét és egy teljes idényen át nevelőklubja alapembere volt. A Bayern Münchennél 33 mérkőzésen lépett pályára, s talán több is lehetett volna benne, csakhogy 2011 májusában egy általa bérelt másfél millió eurós értékű villát gyújtott fel alkoholos befolyásoltság alatt. A brazil védőt letöltendő börtönbüntetésre ítélték, így a pályafutását is fel kellett függesztenie. Breno azóta már szabadult, s jelenleg a Vasco da Gama játékosa. 

Edson Braafheid

A holland balhátvédért 2009 nyarán 2 millió €-t fizettek a bajorok. Braafheid ekkor már 25 éves volt, de a Bayern Münchennél még bíztak benne, hogy nagy játékos válhat belőle. A bajoroknál mindössze 19 mérkőzésen lépett pályára, s egy félszezont a Celticnél töltött kölcsönben. Végleg 2011 januárjában távozott, ekkor a Hoffeinheim vette meg. 2018 januárjában az Utrechttől vonult vissza.

Nils Petersen

Petersent 2011-ben, 22 évesen szerződtette a Bayern München 2,8 millió €-ért. Petersen első idénye nem is sikerült rosszra, 15 mérkőzésen 4 gólt szerzett. Ennek ellenére többet nem kapta meg a lehetőséget. Többször kölcsönadták, majd 2013 júliusában végleg megvette a Werder Bremen. Jelenleg az SC Freiburg csatára.

Pepe Reina

2014 augusztusában a Liverpooltól 3 millióért igazolta le a Bayern München Reinát második számú kapusnak. Sokat nem bukott az üzleten a bajor csapat, de meglehetősen értelmetlen igazolásnak tűnik egy kiöregedő klasszist leigazolni cserének. Mindössze 3 mérkőzésen védte a bőrnadrágosok kapuját, gólt egyiken sem kapott. Egy év után távozott a Napolihoz, ahol kezdőkapusként vették számításba. 

Mehdi Benatia

Benatiaért 2014-ben 28 millió €-t fizettek az AS Romának. A marokkói védő két idény alatt 46 mérkőzésen jutott szóhoz és 3 gólt is szerzett. Benatianak ugyan voltak jó meccsei, de nem tudott közönség kedvenc lenni és nem is bíztak benne hosszú távon, így 2016-ban előbb kölcsönbe, majd végleg a Juventushoz szerződött.

Renato Sanches - ?

Renato Sanchesért 2 éve 35 millió €-t fizetett ki a Bayern München. Akkor a világ egyik legnagyobb tehetségeként tartották számon a 18 éves középpályást. Az első bayernes évében azonban nem tudott maradandót alkotni 26 mérkőzésen nem csak gólja nem volt,m még gólpassza sem. A játéka amúgy sem volt meggyőző, így egy idényre a Swansea Citynek adták kölcsön. Most Niko Kovactól újra megkapta az esélyt, hogy bebizonyítsa több van benne, kérdés képes-e élni vele...


/Zoli/