Top 10 játékos akinek lejár a szerződése júniusban

2018.01.02

Ebben a cikkben 10 olyan játékost gyűjtöttünk össze, akiknek jelenlegi klubjuknál 2018 júniusában lejár a szerződésük, így januártól szabadon tárgyalhatnak más klubok vezetőivel.

1. Alexis Sanchez - Arsenal 

Az egyik legnagyobb kereslet vélhetően Alexis Sanchezre lesz, feltéve, ha nem hosszabbít szerződést az ágyúsokkal. A 29 éves csatár értékét a transfermarkt.de 65 millió €-ra taksálja, de meglehet, hogy az Arsenal egy fillért sem kap majd érte. Sancheznek ez a negyedik szezonja az Arsenalnál, de csak 2 FA Kupa győzelmet és egy Szuperkupa diadalt tud felmutatni a csapattal ez idő alatt. A chilei aligha hosszabbít, legnagyobb kérői a Bayern München, a Juventus, vagy a Chelsea lehetnek.

2. Mesut Özil - Arsenal

Özil és 29 éves, de ő már az 5. szezonját tölti az ágyúsoknál, azonban a bajnokságban és a BL-ben sosem tudott maradandót alkotni a csapattal. Értékét 50 millió €-ra becsülik, de jó eséllyel ingyen távozik Arsene Wenger csapatától. A német középpályásért valószínűleg a Bayern München vagy Barcelona érdeklődik majd komolyan. 

3. Juan Mata - Manchester United

A 29 éves spanyol középpályás, ezúttal megkapta az esélyt Mourinhotól, és fontos embere a vörös ördögöknek. Szerződése viszont lejár, és nem kizárt, hogy új kihívásokat keres magának Mata. Talán más bajnokságban is kipróbálná magát, az Internál vagy a Dortmundnál biztosan szívesen látnák.

4. Ander Herrera - Manchester United

A 28 éves középpályás, nem góljairól és gólpasszairól híres Manchesterben, hanem szervezőkészségéről. Kulcsember a Manchester Unitedben és Mourinhoval nem is muzsikál rosszul a csapat, nehéz elképzelni, hogy ne hosszabbítaná meg júniusban lejáró szerződését. Persze kérői biztosan lesznek, így az is meglehet, hogy ez az utolsó szezonja Manchesterben.

5. Emre Can - Liverpool

A 23 éves középpályás jó eséllyel ingyen távozik a Liverpooltól a szezon végén. Ez a 4. szezonja az Anfield Roadon, de vélhetően az utolsói. Legnagyobb kérője a Juventus, valószínűsíthető, hogy a következő szezont már a zebráknál kezdi meg.

6. Arjen Robben - Bayern München

A 33 éves holland szélső már a 9. szezonját tölti a Bayern Münchennél. Korosodik ő is, és egyre többet sérült, de amikor egészséges, vezéregyénisége csapatának. Szerződése a szezon végén lejár, vélhetően 1 vagy 2 évvel meghosszabbítja ezt, de amennyiben nem így etsz, biztosan lesznek kérői. A Juventus például elég jó választás lehetne, mivel Robben még nem játszott a Serie A-ban, és a Juventus képes az idősödő játékosokból is kihozni a legjobbat. 

7. Fernandinho - Manchester City

A 32 éves brazil középpályás alapember Guardiola Manchester City-jében. Nem fiatalodik már ő sem, de nehéz elképzelni, hogy ingyen távozik a szezon végeztével. Pár évig még több nagy csapatnak is hasznára válhatna, de Manchesterben jó helyen van és vélhetően hosszabbítani fog.

8. Pepe Reina - Napoli

Hiába 35 éves, kapusként még 3-4 jó év lehet benne. A napolinál első számú hálóőrnek számít, eddig 161-szer védte a Napoli kapuját, s 56 alkalommal kapott gól nélkül hozta le az adott mérkőzést. Elképzelhető, hogy szerződést hosszabbít, de amennyiben nem sikerül megegyezniük a Napolival, akkor sem kell  attól félnie, hogy csapat nélkül marad. Egy Sevilla, Valencia szintű csapatnál simán elvédhetne még 4 évig.

9. Franck Ribéry - Bayern München

Ribéry 2007 óta a Bayern München játékosa, de meglehet, hogy a következő idényben már nem lesz a keret tagja. 34 évesen már sokat sérült, s egészségesen sem tud már olyan vezér lenni, mint régen. A hosszabbításhoz kompromisszumokat kell kötnie, s kevesebb játékidőt kapna vélhetően. Amennyiben eligazolna, talán hazatérhetne Franciaországba, s az Olympique Lyon-nál vagy a Marseille-nél játszhatna kulcsemberként.

10. Yaya Touré - Manchester City

A 34 éves elefántcsontparti középpályás nem ápol jó viszonyt Guardiolával, s meglehetősen kevés játékidőt kap. Szinte biztosan távozik szerződése lejártával. A visszavonulásnál még több van benne, egy olyan olasz csapatnak, mint a Lazio, vagy a Fiorentina még komoly erőssége lehetne.


/Zoli/