Top 10 januári átigazolás

2018.02.01

Véget ért a januári  átigazolási időszak. Az elmúlt évekhez képest felettébb esemény dúsra sikeredett, oldalunk 10 átigazolást emel most ki nektek.

1. Pierre-Emrick Aubameyang - Dortmund-->Arsenal 

Az átigazolási időszak legnagyobb szenzációja számomra Aubameyang Arsenalba való igazolása volt. A gaboni csatár 4 és fél év után hagyta el a Dortmundot valamivel több mint 63 millió €-ért vette meg az Arsenal. Aubameyanggal kapcsolatban sokáig a Real Madridot emlegették, de januárban Sanchez pótlására kellett az Arsenalnak. 

2.  Alexis Sanchez - Arsenal --> Manchester United

Alexis Sanchez 3 és fél év az Arsenaltól. Távozása várható volt, szerződése a nyáron lejárt volna, s nem hajlott a hosszabbításra, az Arsenal most láthatott érte pénzt utoljára. Az üzlet részeként Mkhitaryan Wenger csapatához igazolt. Sanchez így a BL-ben is pályára léphet ebben az idényben, míg erre az Arsenalnál nem lett volna lehetősége.

3. Philippe Coutinho - Liverpool --> Barcelona

Coutinho átigazolása már várható volt. A nyáron is sokat cikkeztek esetleges Barcelonába igazolásáról, de akkor még nem tudott megegyezni a két klub. Most azonban sikerült, s bár Coutinho lemondott az idei BL szereplésről, de ezzel a fél évvel megalapozhatja barcelonai pályafutását.

4. Ross Barkley - Everton --> Chelsea

A fiatal középpályás végleg elhagyta nevelőegyesületét, az Evertont. A Chelsea már korábban is leigazolta volna, de az üzlet most üttette nyélbe. Barkley 5 és fél évre írt alá a londoni kékekkel.

5. Lucas Moura - PSG --> Tottenham 

Lucas Moura már 5 éve a PSG játékosa volt, de ebben a szezonban nem sok só termett neki, így érthető a váltás. A Tottenhamnél jó helyen lesz, a Pochettino gárdája is hasznát veszi majd. A Ligue 1-nél a Premier League jóval nagyobb színvonalú, de ne legyen kétségünk afelől, hogy Moura felveszi majd a ritmust. A Tottenham azért is csinált vele jó vételt, mert már az idén is játszhat a BL-ben, mivel a PSG színeiben nem lett pályára küldve az őszi BL szezonban.

6. Henrikh Mkhitaryan - Manchester United --> Arsenal

Mint említettük Mkhitaryan a Sanchez üzlet részeként igazolt az Arsenalba. Az örmény középpályás másfél szezon után távozik az Old Traffordról. Az Arsenalnál Özillel, Lacazette-tel és Aubameyanggal alkothat brutál jó támadó négyest.

7. Theo Walcott - Arsenal--> Everton

A tél egyik legnagyobb szenzációja volt, hogy Walcott 12 év után elhagyja az Arsenalt, s az Everton játékosa lesz. Az Arsenalnál már nem tudott kulcsember lenni, de az Evertonnál meghatározó játékos lehet, második mérkőzésén új csapatában, rögtön duplázni tudott.

8. Diego Costa - Chelsea --> Atletico Madrid

Már nyáron nyilvánvalóvá vált, hogy Conte nem számol Diego Costával. Már hónapokkal a januári átigazolási időszak előtt hivatalossá vált, hogy Costa visszatér korábbi sikerei színhelyére, az Atletico Madridba. A matracosoknak komoly erősítést jelent így félszezonnál.

9. Virgil Van Dijk - Southampton--> Liverpool

Van Dijk már a nyáron is közel állt a Liverpoolba való igazoláshoz, ám ekkor akadályok gördültek váltása elé. A Southamptont 2 és fél szezon után hagyta el, s lépett feljebb a Liverpoolhoz. 

10. Lassana Diarra - Al Jazira --> PSG

A 32 éves francia középpályás új lehetőséget kapott az élettől, s újra nagy csapatban focizhat. A PSG-nél a BL-ben is szerepelhet már ebben az idényben, s úgy néz ki Párizsban nem csak fél szezonra számolnak vele, mivel 2019 nyaráig írták alá a szerződését. Lassana Diarranak talán a VB-n is lesz lehetősége szerepelni, ha a PSG-nél jól teljesít.


Persze ezen átigazolásokon kívül is történtek érdekes váltások, például Laporte Manchester Citybe igazolása, vagy Emerson és Giroud Chelseabe való igazolása. 


Számotokra melyik volt a legmeglepőbb igazolás januárban?


/Zoli/