THW Kiel - Telekom Veszprém - Előzetes

2020.02.12

Ma 19:00-tól a Kiel vendége lesz a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában. A találkozót a Sport 1 élőben közvetíti. 

A THW Kiel jelenleg 18 ponttal vezeti a csoportot. Egyedül a Porto tudta őket elverni az idai szezonban, míg a Motor Zaporozhye ellen döntetlent játszottak hazai pályán. Veszprémben 6 gólos német győzelem született. Az Építők csupán 2 ponttal vannak lemaradva Filip Jícha csapatától, tehát minden esély megvan a csoportelsősségre, de ehhez ma elengedhetetlen a győzelem. 

2020-ban:

A naptári évben még mindkét együttes veretlen. A Kiel a Bundesligában a Hannover-Burgdorfot és az Erlangent győzte le, míg a BL-ben a Vardar ellen 11 góllal nyertek. A Veszprém az NB1-ben a Vácot verte, a Magyar Kupából a Tatabányát ejtette ki, múlt hétvégén pedig a Porto ellen 31-24-re nyert a BL-ben. 


A csapatok legjobb BL góllövői:


David Davis: ,,Mindenki tudja, hogy mennyire nehéz Kielben játszani. Az Európa-bajnokság utáni első pár mérkőzésen remekül teljesítettek. Harcolni fogunk a győzelemért, és a csoport első helyéért. Mindenki egészséges, és megpróbáljuk meghódítani Kielt."

Az interjú a Telekom Veszprém hivatalos oldalán jelent meg!


Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2017.10.08. Telekom Veszprém - THW Kiel 26-24

2018.02.07. THW Kiel - Telekom Veszprém 22-20

2019.09.21. Telekom Veszprém - THW Kiel 31-37


/Zoli/

A napokban volt szerencsém interjút készíteni a Mezőkövesd 33 éves válogatott játékosával, Cseri Tamással. A fő téma természetesen a magyar válogatott volt.

A mai napon kezdené meg a világbajnoki szereplését a magyar férfi kézilabdaválogatott. Igen, ám, de az ellenfél Zöld-foki szigetek válogatottjánál újabb pozitív koronavírusteszt eredmények születtek, így komoly esély van arra, hogy nem tudnak kiállni ma 20:30-tól.

Sajnos a futball világban számtalan komoy stadionkataszrófa történt már, ám egytől-egyig mind hozzájárult, ahhoz, hogy a stadionok egyre biztonságosabbá váljanak. Most összegyűjtöttük nektek a világ legsúlyosabb stadionkatasztrófáit.