Telekom Veszprém - Vive Kielce - a hét meccse

2018.09.15

Első magyar klubcsapatként kezdi meg az idei BL szereplését a Telekom Veszprém. Az Építők a Vive Kielcét fogadják az első csoportmeccsen. A találkozónak külön pikantériát ad, hogy az EHF a hét meccsének titulálta a mai randevút. A mérkőzésen fehérorosz játékvezetők dirigálnak majd, Andrei Gousku és Siarhei Repkin személyében. 

A kielceiek tavaly a Wisla Plock elől orrozták el a bajnoki címet, s jelenleg is az élen állnak 3 fordulót követően. A Veszprém az előző idényben lemaradt a bajnoki címről, de az új szezont két magabiztos győzelemmel indította.

A lengyeleknél több komoly távozó is volt a nyáron. Az egyik legnagyobb hiányzó, épp a Veszprémbe igazoló Manuel Strlek lehet, aki 6 éven át erősítette a Kielcét. Mellette Darko Djukic, Slavomir Smal és  Mateus Kus távozott, Karol Bielecki pedig visszavonult. A legkomolyabb érkező egyértelműen, Luka Cindric, aki azonban a mai találkozót kénytelen lesz kihagyni. Cindric már edzett az utóbbi napokban, de Talent Dujshebaev inkább nem kockáztatja meg a játékát. Az új játékosok közül, Arkadiusz Moryto, Vladimir Cupara, Angel Fernández Perez és Artsem Karalek léphet ma pályára.

Manuel Strlek még a Vive Kielce játékosaként
Manuel Strlek még a Vive Kielce játékosaként

A Veszprémtől két ikonikus játékos távozott a nyáron Renato Sulic és Schuch Timuzsin személyében. Rajtuk kívül Christain Ugalde távozása fájhat igazán, de talán kijelenthető, hogy sikerült pótolni minden eligazolót. Manuel Strlek, Kentin Mahé, Borut Mackovsek és René Toft Hansen készül első BL meccsére a Veszprém színeiben, Sterbik Árpád pedig 14 év elteltével játszhat a bakonyi csapat szerelésében.

A Veszprém meccskerete:

Mikler Roland, Sterbik Árpád, Dejan Manaskov, Manuel Strlek, Borut Mackovsek, Momir Ilic, Kent Robin Tönnensen, Nagy László, Lékai Máté, Petar Nenadic, Kentin Mahé, Andreas Nilsson, René Toft Hansen, Blaz Blagotinsek, Mirsad Terzic, Dragan Gajic

Legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2011.10.02. Vive Kielce - Veszprém 24-29

2012.02.11. Veszprém - Vive Kielce 21-24

2016.05.29. Vive Kielce - Veszprém 39-38 (büntetők után)

2017.10.15. Vive Kielce - Veszprém 32-32

2017.12.02. Vive Kielce - Veszprém 31-26


Kentin Mahé mérkőzés előtti nyilatkozata: ,,Nagy küzdelmet, és győzelmet várok. Ez lesz az első Bajnokok Ligája mérkőzésünk ebben a szezonban. Nagyon motiváltak, és koncentráltak vagyunk. Sok időnk volt készülni, ami nagyon jó. Örülünk, hogy itthon vívhatjuk meg az első BL összecsapást."

Az interjú a Veszprém hivatalos oldalán jelent meg. 

A találkozó ma 18:00-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti.

/Zoli/