Telekom Veszprém - Sporting CP - előzetes

2019.03.30

A Veszprém ma látja vendégül a Sporting csapatát a nyolcaddöntő visszavágóján. A találkozót 2 gólos előnyből várhatja a bakonyi együttes. A Sport 1 17:30-tól élőben közvetíti az összecsapást.

Az Építők az előző évadban a BL ezen szakaszában véreztek el, most azonban ez nem történhet meg újra. Tavaly a Skjern ellen idegenben 7 góllal kaptak ki, így a hazai 5 gólos siker kevésnek bizonyult. Sokáig úgy tűnt most is hátrányból várja majd a visszavágót a Veszprém. A Sporting kiválóan kezdett, a félidőben 15-14-re vezetett és a második félidőben is sokáig tartotta az előnyt, sőt 24-21-nél még 3 volt közte. Ezt követően azonban több könnyű gólt is szerzett a magyar együttes, a Sporting pedig elfogyott a meccs végére, így végül 30-28-ra a Veszprém nyert, a két gólos előnyt pedig egyszerűen tilos eltékozolni hazai pályán. Az odavágó legjobb góllövője a mieinknél Petar Nenadic és Nagy László volt, míg a Sportingnál Ghionea jutott 5 találatig. 

Az odavágó óta mindkét csapat egy mérkőzést játszott le. A Sporting a Belenenses ellen győzött 34-20-ra, s vezeti a portugál ligát, igaz csak eggyel jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a Portot. A Veszprém is simán nyert. A Komló ellen 31-17-re nyertek a 10 gólig jutó Gasper Marguc vezérletével. 


Blaz Blagotinsek mérkőzés előtti nyilatkozata: 

,,Nagyon nehéz meccset nyertünk meg Lisszabonban. A Sporting nagyon okosan játszott, és a kapusuk is magas szinten védett. Jobban fel kell készülnünk az ellenfél irányító-beálló kapcsolatára. Jobban kell játszanunk, mivel kint nem nyújtottunk túl kiemelkedő teljesítményt. Főleg a védekezés volt nehézkes, sok gólt kaptunk. Azt gondolom, hogy ha mindent rendben csinálunk, akkor tovább mehetünk a negyeddöntőbe."

Az interjú a Veszprém hivatalos oldalán jelent meg.


/Zoli/