Telekom Veszprém - SG Flensburg-Handewitt - A visszavágó

2019.05.04

Elérkezett a Veszprém-Flensburg negyeddöntő visszavágójának napja. A találkozóra ma 17:30-tól kerül sor, a Sport 1 természetesen élőben közvetíti. A sípot a Laurent Reveret-Stevann Pichon francia játékvezetői páros fújja majd. 

A Veszprém nagyon közel érezheti magát a Final Fourhoz, mivel az első találkozót 28-22-re nyerte a bakonyi alakulat, méghozzá idegenben. Hazai pályán a szurkolók is komoly löketet adhatnak a csapatnak, így meg kell lennie a továbbjutásnak.


Az odavágón:

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, s a félidőre 15-15-ös állásnál vonulhattak a csapatok. A második játékrészre azonban egy sziporkázó Veszprém jött ki. Jelentősen feljavult az Építők védekezése és Mikler Roland is bravúrt-bravúrra halmozott a kapuban. Támadásban mindenki hozzátette a magáét, de a legnagyobbat talán a csapat svéd beállósa, Andreas Nilsson játszotta, aki 6 gólig jutott a találkozón. A Flensburgban Rasmus Lauge talán idei legrosszabb Bl meccsét játszotta, de azért 3 gólt így is szerzett. A legeredményesebb az 5 találatig jutó Joendal volt.

A két csapat legjobb BL góllövői:

Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2017.09.23. Veszprém - Flensburg 28-27

2018.02.25. Flensburg - Veszprém 31-31

 2019.04.24. Flensburg - Veszprém 22-28


David Davis mérkőzés előtti nyilatkozata:

,,Kiváló mérkőzést zártunk Flensburgban egy remek végeredménnyel. Tettünk egy nagy lépést, de még le kell zárnunk a negyeddöntőt hazai pályán. Saját Arénánkban játszhatunk, és megmutathatjuk Szurkolóinknak, hogy milyen erősek is vagyunk valójában. Csak a győzelemben gondolkodunk, a múlt heti teljesítményből kiindulva. Az is világos, hogy ha egy pillanatra is bealszunk, vége, ki is estünk. Azt gondolom, hogy egy nagy lépést tettünk az idegenbeli győzelmünkkel, és itthon sem várunk semmi különbet. Ehhez mérten készülünk a hétvégére."

Az interjú a Veszprém hivatalos oldalán jelent meg. 


/Zoli/