Telekom Veszprém - Rhein-Neckar Löwen - előzetes

2018.11.03

Ma 17:30-kor a Veszprém fogadja a Rhein-Neckar Löwen csapatát A BL A csoportjának 6. fordulójában. A játékvezetők Michal Badura és Jaroslav Ondogrecula lesznek. A találkozót a Sport 1 élőben közvetíti.

Otthon:

A Veszprém felettébb rossz formában van. Az Építők a Tatabányától és a Szegedtől is kikaptak a  közelmúltban. Jelenleg a bajnokság hatodik helyén áll a Veszprém, de, ha lejátssza elmaradt meccseit, akkor a harmadik helyig feljöhet. 

A Rhein-Neckar 10 bajnokiból nyolcat megnyert, döntetlent játszott a Leipziggel és kikapott a Kieltől. Jelenleg a negyedik helyen áll a csapat, de az előtte lévő csapatoknál kevesebb meccset játszott még.

A BL-ben:

A Veszprém az A csoport ötödik helyén áll, öt találkozón 6 szerzett ponttal. A Vive Kielcét két góllal múlta felül a Veszprém, majd szoros mérkőzésen kikapott a Barcelonától és a Vardartól is, ekkor jött az edzőváltás. Gulyás Istvánnal a kispadon 29-28-ra verték a Meshkov Brestet, majd David Davis is győzelemmel debütált, a Montpellier ellen nyert 30-29-re a bakonyi csapat. A klub legeredményesebb játékosa az idei BL szezonban, a 25 gólos Dragan Gajic.

A Rhein-Neckar a negyedik helyen áll, de csupán jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy megelőzi a Veszprémet. A Vive Kielcétől és a Vardartól kikapott a löweni csapat, de meglepetésre a Barcelonát egy góllal legyőzte az első fordulóban. E mellett még a Meshkov Brestet és a Kristianstadot is felül múlta a Rhein-Neckar. A csapat legjobb gólszerzője Andre Schmid, aki 29-szer talált be az idei BL szezonban. 


Legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2010.02.21. Veszprém - Rhein-Neckar 34-30

2013.09.29. Veszprém - Rhein-Neckar 30-29

2014.02.09. Rhein-Neckar - Veszprém 25-25

2014.10.04. Veszprém - Rhein-Neckar 27-24

2014.12.06. Rhein-Neckar - Veszprém 32-25


David Davis mérkőzés előtti nyilatkozata: 

,,A Löwen ellen nagyon nehéz mérkőzést várok, hiszen remek együttesről van szó. Fantasztikusan kézilabdáznak, Andy Schmid a támadójátékuk szíve, míg védekezésben Guardiola és Abutovic emelkednek ki. A kapuban ott van még Appelgren és Palicka, akik miatt szintén bonyolult lesz ez a meccs, főleg hogy már régóta együtt dolgozik ez a csapat. Szeretik a hét a hat elleni játékot, amit a top formában játszó Andy Schmid vezényel. Nem szabad sok labdát veszítenünk, hiszen remekül viszik végig a lerohanásokat Sigurdssonnal és Groetzkivel a szélen. Szerintem a Bajnokok Ligája egyik legjobb kapus duója az övék, nagyon jól védenek idén. A találkozó minden elemében jobbnak kell lennünk, támadásban, védekezésben és lerohanásban is."

Az interjú a Telekom Veszprém hivatalos oldalán jelent meg.  

/Zoli/