Telekom Veszprém - Montpellier - előzetes

2018.12.02

Ma 19:00-kor a Veszprém fogadja a BL címvédő Montpellier csapatát. A találkozónak svájci játékvezetői lesznek. Arthur Brunner és Morad Salah fújják majd a sípot.

Forma (legutóbbi 5 meccs):

Veszprém

5 győzelem (Komló, Kristianstad, Rhein-Neckar löwen, Vecsés, Gyöngyös)

Montpellier

3 győzelem (Rhein-Neckar löwen, Cesson, Chambery Savoie)

1 döntetlen (Tremblay)

1 vereség (Kristainstad)


Az Építők az A csoport 5. helyén állnak 9 meccsen szerzett 10 ponttal, míg a Montpellier az utolsó, 8. helyen tanyázik. A címvédő ebben az évadban csak a Rhein-Neckar Löwent tudta legyőzni és a Kristianstad ellen játszott egyszer döntetlent. A továbbjutásra természetesen még van esélyük, de a realitás az, hogy címvédőként búcsúznak a csoportkörben.

Az odavágón:

Októberben nagyon szoros mérkőzésen győzött a Veszprém Franciaországban. A címvédő elleni idegenbeli mérkőzés volt David Davis első meccse a bakonyi csapat kispadján, s 30-29-es győzelemmel sikerült bemutatkoznia. A meccs legjobbjai közé a 6 gólos Manuel Strlek és az 5 találatig jutó Andreas Nilsson tartozott, de az utolsó pillanatokban fontos védést bemutató Mikler Roland is remekelt. A hazaiaknál Melvyn richardson volt a legeredményesebb, aki 7 gólt lőtt. 

Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2017.04.30. Montpellier - Veszprém 25-30

2018.08.25. Montpellier - Veszprém 30-26

2018.10.13. Montpellier - Veszprém 29-30


David Davis mérkőzés előtti nyilatkozata:

,,A Montpellier mindig egy trükkös csapat, és nagyon nehéz ellenük játszani. Nem kezdték jól a szezont, de mégis jól kézilabdáznak, ébernek kell lennünk természetesen. Azt gondolom, hogy most jó úton járunk, és minden hazai meccsünket meg szeretnénk nyerni. Ráadásul ez lesz az utolsó Bajnokok Ligája meccs hazai pályán a naptári évben, így mindenképpen győzni szeretnénk!"

A nyilatkozat a Veszprém hivatalos oldalán jelent meg. 


/Zoli/