Telekom Veszprém - Mol-Pick Szeged - a tét: a bajnoki cím

2018.05.20

Ma avatnak bajnokot a férfi kézilabda K&H ligában. Jelenleg a Szegednek áll a zászló, ugyanis a bajnoki döntő első mérkőzésén 32-28-ra nyert a Szeged hazai közönség előtt. A Veszprém zsinórban tizenegyedjére lehetne bajnok, míg a tiszapartiak 2007 után ünnepelhetnének bajnoki címet. Amennyiben a Veszprém 32-28-ra nyeri a találkozót, akkor nem hosszabbítás következik, hanem egyből hetesekkel döntik el a kupa sorsát.

Út a bajnoki döntőig:

A Veszprém az alapszakasz 26 meccséből 25-öt megnyert, csak a Szeged tudta őket legyőzni. Carlos Pastor csapata nem nyújtott ilyen kiegyensúlyozott teljesítményt. A Veszprém mellett a Tatabányától is vereséget szenvedtek egyszer, és két döntetlen is becsúszott. A Budakalász és a Gyöngyös is pontot szerzett Balogh Zsoltiék ellen. 

A bajnoki döntő kupajellegűvé teszi a K&H ligát. Ahogy látható a Veszprém 4 ponttal a Szeged előtt nyerte az alapszakaszt, de a döntőt könnyen meglehet, hogy elbukják. Picit lényegtelenné teszi az első 26 fordulót, ugyanis ott csak annyi a feladat, hogy az első kettőbe bekerüljön Magyarország két legjobb klubja, ami lássuk be nem nagy kihívás a Veszpém és a Szeged számára. Legutóbb 2001-ben volt a Dunaferr ezüstérmes, azóta csak ez a két csapat végzett a bajnokság első két helyén. 

A csapatok legjobb bajnoki góllövői:

(a bajnoki döntő első meccsén szerzett találatok is bele vannak számítva)

Stefan Sigurmannson - 138 gól

Bodó Richárd - 108 gól

Dragan Gajic - 100 gól

Gasper Marguc - 90 gól

Balogh Zsolt - 79 gól

Iman Jamali - 73 gól

Hiányzók:

A Szegednél mindenki egészséges, de a Veszprémnél három hiányzó is lesz. A már régóta sérült Accambray mellett Nilsson és Lékai is kihagyja a találkozót. 

Bajnok a Szeged, ha....

- megnyeri a mérkőzést.

- döntetlen lesz a meccs végeredménye.

- a Szeged, csak 3 góllal kap ki.

- a Veszprém 4-gyel nyer, de 28-nál több gólt dob a Szeged.

- 32-28-ra nyeri a mérkőzést a Veszprém, és a hetes párbajban a Szeged győz.

Bajnok a Veszprém, ha...

- a Veszprém legalább 5 góllal megnyeri a mérkőzést.

- a Veszprém 4 góllal nyeri meg a mérkőzést, de a Szeged kevesebb, mint 28 gólt szerez.

- 32-28-ra nyer a Veszprém, és a hétméteres párbajban az Építők felülmúlják a Szegedet.

Az utolsó veszprémi mérkőzését játszó, Christian Ugalde meccs előtti nyilatkozata: 

,,Ez egy komoly döntő lesz, és bár vezetnek 4 góllal, mi mégis tudtunk nyerni itt minden évben. Ez a szezon utolsó meccse, és a Bajnokok Ligája hiánya miatt, csak erre a találkozóra tudunk koncentrálni. A Szurkolóink nagyon fontosak számunkra, hiszen mindig mögöttünk állnak. Együtt megcsinálhatjuk. Tudjuk, hogy nehéz lesz az első meccs eredménye miatt, de biztos vagyok benne, hogy sikerülhet nyerni. Keményebbnek kell lennünk, főleg védekezésben, mivel ha kontakt nélkül játszhatnak, az csak nekik segítség. A gyors szélsőinknek futni kell, valamint a beállóknak is. Ha a védekezésünk kemény lesz, az a kapusoknak is sokat segít majd."

Az interjú a Veszprém hivatalos oldalán jelent meg.

Nemcsak Ugalde búcsúzik, rajta kívül Allilovic, Sulic és Schuch Timuzsin is eligazol. A Szegedtől Thiagus mellett, Zubai Szabolcs távozik biztosan, de ő hazai közönségétől nem tudott elbúcsúzni, ugyanis az odavágón nem került be a meccskeretbe. 

Legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2017.05.20. Veszprém - Szeged 23-17

2017.05.24. Szeged - Veszprém 30-27

2017.10.21. Szeged - Veszprém 21-30

2018.03.10. Veszprém - Szeged 31-32

2018.04.15. Szeged - Veszprém 21-23

2018.05.12. Szeged - Veszprém 32-28

A mérkőzés 15:00-kor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti.


/Zoli/