Telekom Veszprém - Meshkov Brest - előzetes

2019.02.24

Ma a Telekom Veszprémért szoríthatunk a kézilabda Bajnokok Ligájában. Az Építők ellenfele a fehérorosz bajnok lesz. a találkozó 17:00-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti majd. 

A Veszprém jelenleg a harmadik helyen áll a csoportjában, de egy esetleges győzelemmel megelőzhetné a Vardar csapatát és papíron még az első hely megszerzése is lehetséges lenne, persze a Barcelona aligha veszíti el soron következő két találkozóját. A Meshkov Brestnek ellenben teljesen más céljai vannak. A fehérorosz együttes a hatodik, még éppen továbbjutást érő helyen áll, de csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a címvédő Montpelliert. 

A két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzése:

Meshkov Brest - Telekom Veszprém 28-29 

Októberben drámai körülmények közepette győzött a Veszprém. Egy elképesztő szoros mérkőzést láthattunk, hol a fehéroroszok, hol a magyarok vezettek. Az utolsó pillanatokban épp a mieinknél volt az előny, de a játékvezető időn túli hét méterest ígért, mellyel egyenlíthetett volna a Meshkov Brest. Mikler Roli azonban kivédte a büntetőt, így 2 ponttal lett akkor gazdagabb a bakonyi alakulat. A találkozó legeredményesebb veszprémi játékosa Manuel Strlek volt, 6 góllal, de a veterán Momir Ilic is szerzett 5 találatot. 

A két csapat legjobb BL góllövői: 


Egymás elleni örök mérleg:

8 Veszprém győzelem

2 döntetlen

1 Meshkov Brest győzelem


Mikler Roland mérkőzés előtti nyilatkozata: 

,,Ugyanúgy készülünk, mint az eddigi összes találkozónkra. Talán annyi változás van, hogy úgy látom, a csapat önbizalmára talált, és most azt az arcát mutatja, amit év eleje óta szerettünk volna. Nekünk úgy kell ez a két pont, mint egy falat kenyér. Hazai pályán az a célunk, hogy győzzünk. Nagyon jó csapatnak tartom a Brestet, és kint is nagyon nagy szerencsével tudtuk elhozni a két pontot. Azt nem szeretném, hogy itthon is ilyen nyitott legyen az összecsapás. Nagyon örülnék neki, ha nem kellene izgulnunk."

Az interjú a Telekom Veszprém hivatalos oldalán jelent meg.


/Zoli/