Telekom Veszprém - IFK Kristianstad - előzetes

2018.11.17

Ma 17:30-kor a Veszprém fogadja a svéd bajnok, Kristianstad együttesét. A mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti.

Egy hete, hiába kezdte jól a mérkőzést a Veszprém, a félidőre már csak minimális előnye volt, a végén pedig 3 góllal a Kristianstad nyert. A mérkőzésen az IFK Kristianstad izlandi bal átlövője, Olafur Andrés Gudmundsson volt a legeredményesebb, aki hétszer talált be. A svéd bajnok a Veszprém ellen aratta első győzelmét az idei kiírásban, aminek köszönhetően megtartotta a reális esélyét a továbbjutásra. Amennyiben ma is a svédek diadalmaskodnának, akkor az építők komolyan elkezdhetnek aggódni, ugyanis a kiesés szele is megcsaphatja Nagy Laciékat. Ahhoz, hogy a Veszprém nyugodt lehessen győzni kell és sokkal jobban játszani, mint Svédországban.  

Az ominózus odavágó óta a Kristianstad a Savehof ellen lépett pályára a bajnokságban, s szenvedett 4 gólos vereséget, de még így is vezeti a svéd ligát. A Veszprém a Komlót fogadta Kedden, s győzött 40-20-ra.

A csapatok legjobb BL góllövői:

Telekom Veszprém

Dragan Gajic - 31 gól

Manuel Strlek - 26 gól

Borut Mackovsek - 23 gól

IFK Kristianstad

Stig Tore Moen Nilsen - 31 gól

Olafur Andrés Gudmundsson - 30 gól

Alfred Ehn - 25 gól


Kent Robin Tönnensen mérkőzés előtti nyilatkozata: 

,,Folytatnunk kell a fejlődést, és kevesebb hibával kell játszanunk. Kell egy jó védekezés és egy kis szerencse a kapusainknak. Többet kell futnunk, mint Kristianstadban és okosabbnak kell lennünk támadásban. Csapatként kell összetartanunk."


Az interjú a Veszprém hivatalos oldalán jelent meg.


/Zoli/