Telekom Veszprém - HC Vardar - Előzetes

2019.10.19

Ma késő délután a BL címvédő Vardar ellen játszik a magyar bajnok a Veszprém Arénában. A mérkőzésnek francia játékvezetői lesznek Stevann Pichon és Laurent Reveret személyében. A mérkőzést a Sport 1 természetesen élőben közvetíti.

Eddig a BL-ben: 

A Vardar idei első 3 BL meccsét, ha nem is magabiztosan, de megnyerte. Múlt héten azonban kiütéses vereséget szenvedett a THW Kieltől. A német csapat 31-20-ra verte a BL címvédőjét hazai pályán. A meccs komoly következményeket vont maga után. A csapat edzőjét, David Pisonero áthelyezték sportigazgatóvá. Helyét az eddigi sportigazgató, Eduard Koksarov veszi át, amíg nem találnak végeleges megoldást. 

A Veszprém a Motor Zaporozhyet és a Portot könnyedén verte. A két meccs között azonban két vereséget is elszenvedett David Davis csapata. A Kiel 37-31-re, a Montpellier 23-18-ra verte az Építőket. Az utóbbi meccsek alapján azonban úgy tűnik, kikecmergett a kisebb gödörből a bakonyi együttes. A Porto mellett a Meshkov Brestet, a Gyöngyöst és a Budakalászt is magabiztosan verték különböző versenysorozatokban. 


A két csapat legeredményesebb BL góllövői:

Egymás ellen:

Legutóbb a tavalyi BL fináléban találkozott egymással a két csapat. Akkor szinte végig vezetve győzött a Vardar. Csak 2-1-nél volt a Veszprémnél az előny és döntetlen is utoljára 4-4-nél volt az állás. A szünetben 5 volt a különbség, így a második félidőben joggal érezhettük, hogy visszajött az esély, mivel többször is csak 1 gól volt a differencia. A Veszprém azonban története 4. BL döntőjét is elveszítette. A Vardar 27-24-re nyert. 

Örökmérleg: 

6 Veszprém győzelem - 4 döntetlen - 5 Vardar győzelem


Dragan Gajic mérkőzés előtti nyilatkozata:

,,Érdekes mérkőzésre számítok, több szempontból is. A Vardartól kaptunk ki a Bajnokok Ligája döntőjében, amely egy nagyon nehéz vereség volt számunkra. Biztos vagyok benne, hogy a tavaly is itt szereplő játékosok nem felejtették még el. Mostanában jó meccseket játszottunk, és úgy gondolom, hogy jó formában vagyunk, miközben a Vardar kikapott a legutóbbi összecsapásán. Biztos, hogy úgy érkeznek ide, hogy megszerezzék a két pontot tőlünk, ahogyan tavaly is. Meg kell mutatnunk nekik, hogy ez a mi otthonunk, és nem hibázhatunk többet a sorozatban. Az előző találkozókon nyújtott jó teljesítménnyel, úgy gondolom, jó eredményt érhetünk el. "

Az interjú a Telekom Veszprém hivatalos oldalán jelent meg.


/Zoli/