Telekom Veszprém - HC Vardar - előzetes

2018.09.29

Ma 17:30-kor a Veszprém Arénában mérkőzik meg a bakonyi csapat a Vardar Szkopjeval.

A Vardar az előző idényben elhódította a macedón bajnoki címet és a SEHA Ligát is megnyerte, ellenben a BL címvédés nem jött össze. Tímur Dibirovék a a Montpellier ellen kaptak ki az elődöntőben, majd másnap a PSG ellen a  bronzmérkőzésen is vereséget szenvedtek. A Veszprém sorsát ismerjük, 11 év után elbukták a bajnoki hajszát és a BL-ben is gyatrán szerepeltek, mert a Skjern elleni nyolcaddöntős kiesés annak számít. 

A Vardart jelentős veszteségek sora érte a nyáron. Eligazolt az egyik legjobb góllövőjük, Luka Cindric, ő a Kielcéhez távozott. Mellette Sterbik Árpád, Jorge Maqueda és Joan Canellas is távozott, előbbi a Veszprémhez, utóbbi kettő a Szegedhez igazolt. Mijajlo Marsenic a Füchse Berlint választotta, míg Ilija Abutovic a Rhein-Neckar Löwenben folytatja. Azért jelentős érkezők is akadtak. Stas Skube és Sergei Gorbok a Szegedtől érkezett, míg Dejan Milosavljev a Partizantól, Gleb Karalash pedig a Magdeburgtól.

Hiába a macedón bajnok látszólagos gyengülése, ennek egyelőre nincs nyoma. Az A csoportot 2 fordulón 4 szerzett ponttal vezeti a Vardar, ráadásul a Kristianstad mellett a BL címvédő Montpellier csapatát győzték le. Legjobb BL góllövőik, az egyaránt 13 gólt szerző Ivan Cupic és Vuko Borozan. A csapat 35 éves orosz szélsője, Timur Dibirov még csak 5 gólt ért el az idei évadban, de tudjuk milyen, ha egyszer belelendül, szóval rá is érdemes lesz odafigyelni. 

A Veszprém az első fordulóban a Vive Kielcét múlta felül, a múlt héten azonban 3 gólos vereséget szenvedett a Barcelonától. A sorozat legeredményesebb veszprémije, a 14 gólos Dragan Gajic. 

Az Építők legutóbb kedden meccseltek a Balatonfüreddel. Bár Csoknyai István csapata remekül küzdött, a Veszprém végül mondhatni simán, 32-24-re nyert. A mérkőzésen a Déber Bence mellett két veszprémi is 5 gólig jutott, Lékai Máté és Manuel Strlek személyében. 

A Veszprém kerete a mai találkozóra: Sterbik Árpád, Mikler Roland, Dejan Manaskov, Manuel Strlek, Momir Ilic, Borut Mackovsek, Kentin Mahé, Lékai Máté, Petar Nenadic, René Toft Hansen, Andreas Nilsson, Blaz Blagotinsek, Mirsad Terzic, Kent Robin Tönnensen, Nagy László, Dragan Gajic


Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2016.09.10. Vardar - Veszprém 29-22

2016.12.06. Veszprém - Vardar 28-28

2017.04.09. Vardar - Veszprém 26-21


Dejan Manaskov mérkőzés előtti nyilatkozata:

 ,,A barcelonai vereség után nyernünk kell itthon. Nehéz lesz, mert a Vardar jó kézilabdát játszik. Volt változás a csapatban, de ugyanazt a játékrendszert használják már évek óta. Eddig elég jól teljesítenek, hiszen nyertek a Montpellier ellen, és a Kristianstadot is nagyon megverték. Jobbnak kell lennünk, mint Barcelonában. A rendelkezésünkre álló pár napban igyekszünk a lehető legjobban felkészülni. Mindent bele kell adnunk a saját Szurkolóink előtt, és muszáj nyernünk."

Az interjú a Veszprém hivatalos oldalán jelent meg.

A találkozó 17:30-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti majd!


/Zoli/