Szlovákia - Magyarország - előzetes

2019.03.21

Ma este elkezdődik a 2020-as Európa-bajnokság selejtezője. A mieink elsőként Szlovákia legjobbjaival mérkőznek meg. A találkozó 20:45-kor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti. 

A szlovák válogatott egyértelműen jobb játékerőt képvisel a mieinknél, de így sem lehetetlen feladat legyőzni őket. Sőt, le is kell győzni őket, amennyiben ott szeretnénk lenni a 2020-as EB-n. Ha megnézzük a játékoskeretet, csak a kapuban és a csatársorban van minőségibb játékosunk, mint északi szomszédunknak. Gulácsi és Szalai a két magasan jegyzett labdarúgónk, de olyan sztárunk egy sincs, mint az Inter játékosa, Milan Skriniar, vagy a Napolit 12 éven át erősítő Marek Hamsik. Idegenben tehát biztosan nem esélyesként futunk ki a gyepre. 

Forma (legutóbbi 5 mérkőzés):

Szlovákia

1 győzelem (Ukrajna)

1 döntetlen (Svédország)

3 vereség (Ukrajna, Csehország 2x)

Magyarország

3 győzelem (Görögország, Észtország, Finnország)

1 döntetlen (Észtország)

1 vereség (Görögország)


Az új fiú, Szoboszlai Dominik

Első válogatott mérkőzésére készül a Salzburg fiatal középpályása, Szoboszlai Dominik. Már évek óta Szoboszlait tartják a legnagyobb magyar tehetségnek, de a felnőtt válogatottban még most kaphat először lehetőséget. Azért elkésve még nincs, elvégre még mindig csak 18 éves. Januártól játszik a Salzburg felnőtt csapatában és kiválóan sikerült a bemutatkozása. Pár bajnoki mérkőzésen beállt csereként, majd március 14-én kezdő volt a Napoli elleni Európa-Liga nyolcaddöntő mérkőzésen, ahol a 25. percben gólpasszt osztott ki Manus Dabburnak. Három nappal később az FC Wacker elleni bajnokin is kezdő volt és megszerezte első gólját is. Ilyen remek hét után sokan egyből a válogatott kezdőjébe követelik, a végső döntés azonban Marco Rossié lesz, de ne legyenek kétségeink, a két meccs valamelyikén biztosan pályára lép majd. 

A lehetséges magyar kezdőcsapat:

                      Gulácsi

Baráth    Orbán    Vinícius      Kádár

          Nagy Ádám      Szoboszlai 

Kleinheisler                          Dzsudzsák

                         Szalai


Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredményei:

2004.11.30. Szlovákia - Magyarország 1-0

2004.11.30. Magyarország - Szlovákia 0-1

2008.02.06. Magyarország - Szlovákia 1-1


/Zoli/