Szingapúri nagydíj - Vajon ki nyer?

2018.09.16

A tegnapi időmérő edzésen nem sok esély látszott arra, hogy egy Mercedes rajtol majd az élről, de a Q3-ban Lewis Hamilton odapakolt egy fantasztikus kört, amely verhetetlennek bizonyult. A négyszeres brit világbajnok mellől a szintén fantasztikusan menő Max Verstappen indulhat. A második sorból Vettel és Bottas várja az indulást, mögülük pedig Räikkönen és Ricciardo startol majd. 


Szokásos verseny előtti rovatunkban megnézzük, hogy melyik pilótának, mennyi esélye van a futamgyőzelemre.

Lewis Hamilton - 36%

A Mercedesnek finoman szólva sem a szingapúri a kedvenc pályája, ennek ellenére már 3 győzelmet elkönyvelhetett erről a helyszínről is. Az eddigi 10 futamból hétszer az nyert, aki a pole-pozícióból rajtolt itt Szingapúrban, ez mindenképp Hamilton malmára hajtja a vizet. 

Sebastian Vettel - 25%

A Ferrari az utóbbi időben rendre jobb volt a szingapúri pályán, mégsem tudta behúzni a győzelmet. Vettelnek nagyon fontos lenne most egy győzelem, különben olyan hátrányba kerülhet, amelyet nagyon nehéz lenne ledolgoznia a hátralévő futamok alatt. A harmadik helyről egyáltalán nem könnyű nyerni, de talán egy jó versenyzéssel vagy egy jó taktikával az élre kerülhet.

Max Verstappen - 22%

A Red Bull holland versenyzője remek kört futva kaparintotta meg a második rajtpozíciót, ahonnan egyáltalán nem lehetetlen a futamgyőzelem. Verstappennek higgadtnak kell maradnia és nem szabad butaságba belemennie a rajtot követően, különben könnyen véget vethet saját versenyének. 

Valtteri Bottas - 8%

A Mercedes finn versenyzője az idén még nem nyert futamot, s ez egyre feszültebbé teszi. Ma sem ő a favorit. A dobogóra talán felérhet, de a győzelméhez sok mindennek össze kell állni. A rajtnál legalább a harmadik helyre előre kellene jönnie, de amennyiben Hamilton vezet, aligha lesz reális esélye.

Kimi Räikkönen - 5%

Räikkönen távozása már biztos a Ferraritól, így aligha fog szépen beállni a sorba és segíteni Vettelnek, csakhogy jelenleg a német világbajnok előtte van, megelőznie pedig nem lesz egyszerű. Talán egy remek teljesítménnyel a dobogó meglehet neki, de a győzelemhez már jó adag szerencsére is szüksége lenne.

Más valaki - 4%

Egy kaotikus versenyből akár Daniel Ricciardo, Sergio Perez vagy Fernando Alonso is kijöhet szerencsésen, de ennek a valószínűsége minimális.


A verseny 14:10-kor rajtol és az M4 Sport élőben közvetíti.

Jó szurkolást!


/Zoli/