Szingapúri nagydíj - Vajon ki nyer?

2017.09.17

Hamarosan érkezik a verseny a szingapúri éjszakában. Az időmérő edzést Sebastian Vettel nyerte, mellőle Max Verstappen rajtol. A második sorból Daniel Ricciardo és Kimi Räikkönen indul majd. A két Mercedes a harmadik sorból rajtol Lewis Hamilton Valtteri Bottas sorrendben.

Mi most megpróbáljuk kideríteni, hogy ki nyerheti a futamot.

Sebastian Vettel - 56%

Szingapúrban bitang nehéz előzni, így a poleban lévő Sebastian Vettelnek remek esélye van a győzelemre. Vettel esetleges győzelmével ismét az élre állna a pontversenyben. Sebastian Vettel igazán kedveli a szingapúri pályát, már 4-szer nyert ezen a vonalvezetésen.

Daniel Ricciardo - 15%

Az ausztrál a harmadik helyről rajtol, eddig remekül szerepelt a hétvégén a Red Bullal. A futamon így sem lesz egyszerű dolga, a dobogó könnyen meglehet, de Vettelt pályán megelőzni szinte lehetetlen. Ricciardo a lepattanókra rendszeresen lecsap, így ha Szingapúrban valami váratlan történik, akkor ott is összejöhet neki egy győzelem.

Max Verstappen - 10 %

A holland finoman szólva sincsen élete formájában. Az időmérőn jól vezetett és megszerezte a második rajthelyet. A rajtnál lehet igazán jó esélye, hogy megelőzze Vettelt. A győzelméhez, azonban az is kellene, hogy végre elkerüljék a balszerencsék őt.

Lewis Hamilton - 8%

Hamilton csak az 5. helyről vág neki a nagydíjnak, a győzelméhez sok mindennek kellene összeállnia. Nagyon nehéz előzni a pályán, már a dobogó is jó eredmény lenne. Hamiltonnak nagyon kell nyomni, hisz csak 3 pont az előnye, és Vettel könnyen visszaveheti tőle a vezetést.

Kimi Räikkönen - 5%

Räikkönen a 4. helyről indul, nem ideális hely a győzelem megszerzéséhez. Räikkönen már nagyon régen nem tudott futamot nyerni, nem lesz egyszerű ezt a szériát Szingapúrban megtörnie. Sebastian Vettel mögé talán felzárkózhat, de őt aligha előzheti meg.

Más - 6%

Nagy meglepetés lenne, de természetesen az is benne van a pakliban, hogy valaki más nyeri a mai futamot.

Mindenkinek jó szurkolást és szórakozást a futamhoz!

/Zoli/