Szenegál - Kolumbia - meccselőzetes

2018.06.28

Ma 16:00-tól kulcsfontosságú mérkőzést játszik a kolumbiai válogatott Szenegállal. A találkozónak a Szamara Aréna ad otthont. A mérkőzés játékvezetője a szerb Milorad Mazic lesz. Az M4 Sport nemrég változtatott a műsorán és a Japán - Lengyelország meccs helyett mégis a Szenegál-Kolumbia találkozót lehet ezen az adón követni. 

Még mindkét csapatnak meg van az esélye a nyolcaddöntőbe jutásra, és akár az is lehetséges, hogy mindketten bejutnak a legjobb 16 közé. Amennyiben Japánt legyőzi Lengyelországot és a Szenegál-Kolumbia találkozó döntetlenre végződik, akkor ők jutnak tovább. Mindenesetre aligha állnak majd be sündisznóállásba a csapatok. elsősorban Kolumbiától várjuk a kezdeményezőbb szerepet, de ne legyenek kétségeink, Sadio Mané-ék is gólt akarnak majd szerezni.

Az előző két mérkőzésen:

Lengyelország - Szenegál 1-2 (Krychowiak ill: Cionek (ög), Niang)

Japán - Szenegál (Inui, Honda ill: Mané, Wagué)


Kolumbia - Japán 1-2 (Quintero ill: Kagawa, Osako)

Lengyelország - Kolumbia 0-3 (Mina, Falcao, Cuadrado)


Várható kezdőcsapatok:

Szenegál

                 N'Diaye

Wagué   Sané Koulibaly   Sablay

    B. N'diaye  Kouyaté  Gueye

  Keita             Diouf           Mané

Kolumbia

                Ospina

Mojica   Mina  D. Sánchez   Arias

      C. Sanchez     Barrios

  James    Quintero    Cuadrado

                   Falcao


Jó hír a kolumbiai válogatott számára, hogy Carlos Sánchez újra José Pekerman rendelkezésére állhat. Az Espanyol 32 éves védekező középpályása a Japán elleni mérkőzésen kapott piros lapot a 3. percben egy kezezést követően. Carlos Sanchez hazájából már halálos fenyegetéseket is kapott. A rendőrség komolyan veszi a dolgot és már nyomozást is indított. Az 1994-es VB után nem sokkal meggyilkolták a kolumbiai válogatottban öngólt szerző Andrés Escobart, ezért különös figyelmet kapott az eset. 

Legutóbbi 2 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2011.06.26. Kolumbia - Szenegál 2-0 

2014.05.31. Kolumbia - Szenegál 2-2 


/Zoli/