Szaúd-Arábia - Egyiptom - csalódott csapatok csatája

2018.06.25

Kötve hiszem, hogy túl sok olyan ember van Magyarországon aki nem Salah miatt választja a Szaúd-Arábia-Egyiptom (Duna TV) mérkőzést a szintén 16:00-kor megrendezésre kerülő Uruguay-Oroszország (M4 Sport) találkozó helyett. A mérkőzést a Volgográd arénában rendezik. A találkozó játékvezetője a kolumbiai Wilmar Roldán lesz.

Ahogy a bevezetőben is érzékeltettem nem túl sok izgalmat tartogat a Szaúd-Arábia - Egyiptom találkozó, ugyanis mindkét csapat biztos kieső. Egyiptomnak minden bizonnyal fontosabb a győzelem, mivel eddig még egyetlen VB meccset sem tudtak megnyerni, hiába, hogy ez már a harmadik tornájuk. Az első győzelem biztosan pozitív lenne a fáraóknak, de azért ettől a kerettől a nyolcaddöntőbe jutás sem lett volna elvárhatatlan. Nem túl színvonalas focira kell számítani, de remélhetőleg nem csak gurigázni fognak a csapatok, hanem támadnak is.

Az eddigi két mérkőzésen:

Oroszország - Szaúd-Arábia 5-0 (Cheryshev 2x, Gazinskiy, Dzyuba, Golovin)

Uruguay - Szaúd-Arábia 1-0 (Suarez)


Egyiptom - Uruguay 0-1 (J. Gimenez)

Oroszország - Egyiptom 3-1 (Fathy (ög), Cheryshev, Dzyuba ill: Salah)


Várható kezdőcsapatok:

Szaúd-Arábia

                              Al-Mayoof

Al-Burayk  O. Hawsawi Albulayhi  Al Shahrani

            Al-Mogahwi                Otayf

   Bahebri                Faraj                   Dawsari

                            Muwallad

Egyiptom

              El-Shenawy

Fathy     Gabr   Hegazi     Shafy

     Elneny          Hamed

  Trézéguet    Said     Salah

                 Mohsen


A találkozó legnagyobb kérdése, hogy Egyiptom megszerzi-e első győzelmét a világbajnokságokon, de emellett az is érdekes lehet, hogy Essam El Hadaryt pályára küldi-e Héctor Cuper. A 158-szoros egyiptomi válogatott kapus a legidősebb játékos lehetne aki pályára lép egy világbajnokságon. A 45 éves hálóőr Faryd Mondragón rekordját dönthetné meg, aki 4 éve a Japán - Kolumbia mérkőzésen 43 évesen és 3 naposan állt néhány percet a kapuban. Arra valószínűleg nem sok esély van, hogy El-Hadary kezdőként kapjon szerepet, de talán Cuper megteszi azt a gesztust, hogy egy 5-10 percre becseréli őt. 


/Zoli/