Svédország - Svájc - a meglepetéscsapatok találkozója

2018.07.03

Ma 16 órától mérkőzik meg egymással Svédország és Svájc. Valljuk be előzetesen egyiken sem vártuk, hogy a két ország valamelyike ott lesz a negyeddöntőben, pedig ez már biztos, hogy így lesz. A találkozót a Kresztovszkij stadionban rendezik. A játékvezető Damir Skomina lesz.

Nincs egyértelmű esélyese a találkozónak, remélhetőleg egy nagyon küzdős, parázs meccs lesz. A svéd válogatott erénye a védekezés, míg a svájciaknak a támadójátékuk a nagy fegyverük, persze ebben a svédek sem gyengék, elvégre hármat rúgtak Mexikónak. A svájci válogatott számára komoly érvágás lehet Stephan Lichtsteiner és Fabian Schär hiánya, akik eltiltás miatt nem játszhatnak. 

A csoportkör során:

A svéd válogatott Granqvist büntetőből szerzett góljának köszönhetően verte Dél-Koreát az első körben. A második mérkőzésen Toivonen góljának köszönhetően vezettek a németek ellen, de Reus és Kroos is betalált, így vereség lett a vége. Az utolsó csoportmérkőzésen Mexikónak hármat rúgtak. Augustinsson az 50. percben volt eredményes, 12 perccel később Granqvist egy büntetőt értékesített, a 74. minutumban pedig Alvarez vétett öngólt.

A svájci válogatott remekül futbalozott az első mérkőzésen, így 1 pontot szereztek Brazília ellen. Coutinho góljára Zuber válaszolt. Szerbia ugyan vezetett Svájc ellen Mitrovic góljával, de Xhaka és Shaqiri találatának köszönhetően fordított Svájc. Costa Rica ellen 2-2-es döntetlenre futotta. Dzemaili és Drimic voltak a svájci gólszerzők.


Várható kezdőcsapatok:

Svédország

                       Olsen

Lustig    Lindelöf Granqvist    Augustinsson

   Claesson   Svensson   Ekdal   Forsberg

               Toivonen           Berg


Svájc

                       Sommer

Rodriguez   Akanji  Djourou   Lang

          Xhaka            Behrami

  Embolo      Dzemaili      Shaqiri

                 Gavranovic


/Zoli/