Svédország - Dél-Korea - a nap legkiegyenlítettebb mérkőzése

2018.06.18

Eddig meglehetősen érdekes eredmények születtek a világbajnokságon, így meglehet, hogy elhamarkodott kijelentés az, hogy ma a Svédország - Dél Korea párharc hozza a legkiegyenlítettebb csatát, de a papírforma szerint ez várható. A találkozó 14:00-kor kezdődik a Nyizsnyij Novgorod stadionban. A mérkőzés játékvezetője a salvadori Joel Aguilar lesz.

Ahogy említettük meglehetősen kiélezett mérkőzésre lehet számítani. A csoport másik mérkőzésén Mexikó legyőzte Németországot, így minden bizonnyal mindkét csapat győzni szeretne. A továbbjutás egyik válogatottnál sem leányálom, de igazán komoly esélye csak annak a csapatnak lesz, amelyik megnyeri ezt a találkozót.

A felkészülési mérkőzéseken:

A svéd válogatott júniusban két felkészülési találkozót játszott, és mindkét alkalommal 0-0-ás eredmény született. Az ellenfél Dánia illetve Peru volt, Dél-Korea ellen minden bizonnyal több kell majd.

A Dél-koreai válogatott 4 felkészülési mérkőzést is játszott az elmúlt pár hétben. Május végén Hondurast verték 2-0-ra, majd június első napján Bosznia-Hercegovinától kaptak ki 1-3-ra. Június 7-én Bolíviával 0-0-ás döntetlent játszottak, míg a VB előtti utolsó meccsükön 2-0-ra kikaptak Szenegáltól. 

Várható kezdőcsapatok:

Svédország:

                      Olsen

Lustig   Lindelöf Granqvist   Olsson

Claesson Larsson Ekdal Forsberg

             Guidetti      Berg

Dél-Korea:

                Seung-Gyu

Yong   Hyun-Soo Jeong   Chul

      Ki Sung-yong Woo-Yung

Hee-Chan Son Heung-Min Jae-Sung

             Kim Shin-Wook


Svédországban még mindig Zlatan Ibrahimovic hiánya a beszédtéma. A svéd keretben nincs igazán vezéregyéniség aki a hátára tudná venni a csapatot. Egyénileg nem rossz játékos Guidetti, Berg és Ekdal sem, de nincs meg bennük az a plusz amitől igazán nagy játékosok lennének. A csapat legnagyobb sztárja az RB Leipzig középpályása, Emil Forsberg, de a nemzeti csapatban eddig ő sem tudta igazán megvillantani a zsenialitását. 

Dél-Koreában ellenben van egyértelmű vezére a csapatnak, aki nem más , mint Son Heung-Min, a Tottenham szélsője. Son fergeteges szezont futott, 53 meccsen 18 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki, joggal várják tőle a dél-koreaiak, hogy vezér tudjon lenni.

Legutóbbi 2 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2005.01.22. Svédország - Dél-Korea 1-1

2005.11.12. Dél-Korea - Svédország 2-2


/Zoli/