Sporting - Telekom Veszprém - előzetes

2019.03.24

A Telekom Veszprém Portugáliába látogat, hogy 18:00-ás kezdéssel megmérkőzzön a Sporting csapatával a nyolcaddöntő odavágóján. A Sport 1 élőben közvetíti a mérkőzést. A sípot izlandi bírók fújják majd, Jonas Eliasson és Anton Palsson személyében. 

Kritikus szakaszához érkezett a Bajnokok-Ligája, legalábbis a Veszprém számára. Az Építők tavaly, ugyanúgy az úgynevezett alsóházból kaptak ellenfelet a legjobb 16 között és a Skjern nagy meglepetésre kiütötte őket. Most ismét a csoport második helyén zárt a Veszprém és a C csoport második helyezettjét kapta ellenfélül. A bakonyiak nem engedhetik meg maguknak, hogy idén is kiessenek egy papíron jóval gyengébbnek tűnő csapat ellen. A Sporting a C jelű hatos második helyén végzett és a D csoport első helyezettjét, a Dinamo Bukarestet oda-vissza legyőzve jutott a nyolcaddöntőbe. Biztosan kellemetlen ellenfél lesz a portugál együttes, de mindenféleképpen nyernie kell a Veszprémnek idegenben (is). 

Forma (legutóbbi 5 meccs):

Sporting

3 győzelem (Porto, Arsenal, Benfica)

2 vereség (Benfica, Porto)

Telekom Veszprém

4 győzelem (Eger, Vive Kielce, Ferencvárosi TC, Tatabánya)

1 vereség (Szeged)

A Telekom Veszprém egy hete a bajnoki címvédő Szegedtől szenvedett 25-23-as vereséget.
A Telekom Veszprém egy hete a bajnoki címvédő Szegedtől szenvedett 25-23-as vereséget.

A két csapat legjobb BL góllövői:

A két csapat még soha nem találkozott egymással, ez nem is meglepő, elvégre a Sporting közel sem rendszeres résztvevője a BL-nek és története során most először jutott az egyeskieséses szakaszba. 


Egészen friss hír, hogy Kent Robin Tönnesen kézközépcsonttörés miatt kénytelen kihagyni a Sporting elenni találkozókat. 


/Zoli/