Spanyol nagydíj - Versenyelőzetes

2019.05.12

Ma 15:10-kor rajtol el a Forma-1 70. szezonjának első Európai futama, vagyis a Spanyol nagydíj. A futamot természetesen élőben közvetíti az M4 Sport, de Szujó Zoltán helyett, már Ujvári Mátéval Wéber Gábor oldalán. 

Az időmérőn:

Magyarországon jobbára Szujó Zoltán hirtelen távozásától volt hangos a sajtó, de közben Spanyolországban is zajlanak az események. A pole-pozíciót az utolsó szabadedzésen autót törő Valtteri Bottas szerezte meg, még csapattársának, Lewis Hamiltonnak is több mint fél másodpercet adott. A második sorból Vettel és Verstappen rajtol a harmadikból pedig Leclerc és Gasly. A középmezőny legjobbja tegnap Grosjean volt, így ő a hetedik helyről startolhat. 

Mit várunk a versenytől?

Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy az első Európai versenyhétvégén sem fog megtörni a Mercedes egyeduralma. Vettel ugyan ott van a harmadik helyen, de ha az eddigi versenyekből kiindulunk, akkor pokolian nehéz dolga lesz, ha a rajtnál legalább az egyik ezüstnyilat nem rajtolja le. A két Mercedes pilóta eddig felváltva nyerte az idei futamokat, most Bottas lehetne az első duplázó, de ehhez talán Hamiltonnak is lesz egy-két szava. 

A hétvége meglepetésembere lehet: Romain Grosjean

A Haas francia pilótája egyelőre nagyon érzi a Barcelonai aszfaltcsíkot. Grosjean az első és a harmadik edzésen az ötödik helyen végzett, a második tréningen a hatodik volt, azt időmérőn pedig a 7. rajtkockát szerezte meg. A topcsapatok pilótái ellen nincs túl sok esélye, de egy kaotikus futam esetén talán egy dobogó is kinézhetne neki. 

Győzelmi esélyek: 

Valtteri Bottas - 37%

Lewis Hamilton - 33%

Sebastian Vettel - 15%

Max Verstappen - 9%

Charles Leclerc - 4%

Valaki más - 2%


/Zoli/