Spanyol nagydíj - Vajon ki nyer?

2018.05.13

A tegnapi időmérő edzésen Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, így ő rajtol az élről, mellőle pedig csapattársa, Valtteri Bottas startol majd. A két Ferrari a második sorból indul, Vettel, Räikkönen sorrendben. A harmadik sort pedig a Red Bullok sajátították ki. Verstappen az ötödik, Ricciardo a hatodik rajtkockát foglalja majd el.

Szokásos verseny előtti rovatunkban megnézzük kinek a győzelmére van a legnagyobb esély.

Lewis Hamilton - 29%

Hamiltonnak komoly sansza van, hogy ezúttal teljesen megérdemelten, nagyobb szerencse nélkül nyerjen futamot, ugyanis az Azeri futamgyőzelme szerinte nem volt megérdemelt. Mindenesetre most úgy néz ki, hogy Barcelonában a Mercedes dominál, Hamilton pedig, ugyan nem sokkal, de rendre gyorsabbnak bizonyult Bottasnál. meglehet, hogy a Ferrari versenytempója jobb lesz, de meglehet, hogy a két Mercedes pilóta fog majd a győzelemért harcolni.

Valtteri Bottas - 24%

Két hete Bottas igazán megérdemelte volna a győzelmet, de Bakuban szerencsétlen volt, talán Barcelonában több szerencséje lesz. A Mercedes tempója jónak tűnik, így Bottastól is legalább egy dobogó elvárt. Amennyiben Hamilton megy az élen, nyilván nem mehet bele butaságokba, de a Ferrarival ellentétben a Mercedes eddig még engedte a csapaton belüli csatákat.

Sebastian Vettel - 22%

Vettelnek akkor lehetne komoly esélye, ha a rajtnál legalább az egyik Mercit legyűrné. ez nem lehetetlen feladat, ugyanis Barcelonában messze van az első kanyar és itt szoktunk igazán nagy rajtokat látni. talán egy izgalmas, kerék a kerék elleni csatát láthatunk majd Vettel és Hamilton között a győzelemért, na azt biztosan mindenki élvezné. 

Max Verstappen - 11%

A Red Bull holland fenegyereke Barcelonában nyert életében először, még 2016-ban. Akkor sem volt túl nagy esélye a győzelme, és most sincs, de talán ismét mellé pártol a szerencse. Na igen a szerencse, abból van nála hiány. meglehetősen balszerencsés versenyeken van túl. Többször önhibája miatt nem tudta befejezni a futamot, vagy esett vissza, de legutóbb a Ricciardoval történt ütközésnél mindketten ludasak voltak.

Daniel Ricciardo - 8%

Ricciardonak eddig 2 jó versenye volt és 2 kiesése. Amennyiben folytatja a sormintát akkor most egy jó verseny elé néz. Ricciardo ritkán indul előkelő pozícióból, és akkor sem garancia a jó szereplése. Ő az a pilóta aki egy harmadik soros indulásból is képes futamot nyerni. Ha nem lesz nagy kalamajka, akkor nincs túl sok esélye a győzelemre, de mivel a pálya alkalmas az előzésekre, egy dobogó kinézőben lehet számára. 

Kimi Räikkönen - 5%

Hétről-hétre leírom róla, hogy már 5 éve képtelen futamot nyerni. Ferrari pilótaként ez nem egy dicsekvésre méltó mutató. Kétségtelen Räikkönen már nem a régi, és az sem tesz jót neki, hogy Vettellel nem hagyják csatázni. Még mindig jó versenyző, de könnyen meglehet, hogy futamot már nem tud nyerni visszavonulásáig. Mindenesetre ma a 4. helyről startol és talán rögtön rám cáfol és begyűjti a 25 pontot. 

Más - 1%

Egy nagyon kaotikus versenyen talán megtörténhet, hogy valaki más nyeri a futamot. 2012-ben itt Pastor Maldonaldo nyert, igaz ő az első rajtkockából indult, szóval most ilyesmi meglepetésre nem kell számítani. 


A futam 15:10-kor rajtol és az M4 Sport élőben közvetíti! Mindenkinek jó szurkolást a futamhoz!


/Zoli/