Royal Antwerpen - RSC Anderlecht - indul a belga bajnokság

2017.07.28

Tegnap olvashattatok egy cikket a Belga bajnokságról, most az első meccsről lesz egy kis előzetes. A bajnokság ma kezdődik az Anwerp - Anderlecht nyitómeccsel. 

A Royal Antwerpen régen meghatározó csapata volt a belga bajnokságnak, négyszeres bajnok csapatról beszélünk. Mostanra elgyengült a csapat, most sikerült visszajutniuk az első osztályba. 

Az Anderlecht két szezon kihagyás után, tavaly ismét meg tudta nyerni a belga bajnokságot. Az Anderlecht már a nyáron is szerzett egy trófeát, a szuperkupa meccsen a Waregemet múlták felül 2-1-re.

RSC Anderlecht:

Jelentős távozó: Youri Tielemans

Az Anderlecht ifjú tehetsége az AS Monacohoz szerződött. Az előző kiváló szezonja volt a fiatal belgának 12 bajnoki gólt is szerzett, középpályás létére. Az Anderlechtből hiányozni fog, az AS Monaconak viszont hatalmas erőssége lehet.

A kulcsemberek:

Az Anderlecht két kulcsembere, a tavalyi házigólkirály Teodorczyk és a csapatkapitáyn Sofiane Hanni lehet. Az ő teljesítményük meghatározó lesz a meccsen. Henry Onyekoru is bemutatkozhat a belga élvonalban a mai találkozón, a 19 éves nigériai az Evertontól érkezett. A szezon során Leander Dendoncker is fontos szerepet tölthet be, jó eséllyel a mai mecscen is kezdőként lép pályára, a 22 éves középpályás.

Sofiane Hanni
Sofiane Hanni

Royal Antwerpen

A kulcsemberek:

A tavalyi házigólkirály William Owusu Acheampong az idén is a legfontosabb játékosa lehet Bölöni László csapatának. A meccsen akár Obbi Oulare, a Watfordtól érkező fiatal támadó is bemutatkozhat. 

Owusu Acheampong
Owusu Acheampong

A meccs toronymagas esélyese az Anderlecht. A Royal Antwerp csapatának értéke 13,5 millió €, az Anderlecht legértékesebb játékosáé Dendonckeré 15 milió €. Hatalmas meglepetés lenne, ha a bajnok nem tudná elhozni a 3 pontot, de a szezon elején még bármi megtörténhet...

A meccset a Digisport1 20:30-tól élőben közvetíti!

/Zoli/