Rhein-Neckar Löwen - Telekom Veszprém - előzetes

2018.11.21

Ma este újra BL meccsen lép pályára a Telekom Veszprém. A találkozót 19:00-tól a Sport 1 élőben közvetíti. A játékvezetők Marko Mrvica és Dalibor Juronovic.

8 forduló után a Rhein-Neckar Löwen az A csoport harmadik helyén áll 10 szerzett ponttal. A Veszprém 8 egységet gyűjtve az 5. helyen áll. 

Az első mérkőzésen:

Legutóbb november 3-án játszott egymással a két csapat Veszprémben. Ez volt David Davis első hazai mérkőzése, de nem sikerült győzelemmel bemutatkoznia a veszprémi publikum előtt. szoros mérkőzésen, 29-28-ra kaptak ki az építők. A németeknél Andre Schimd, Bogdan Radivojevic és Jannik Kohlbacher is 6 gólig jutott, míg a legeredményesebb veszprémi Kentin Mahé volt 5 góljával. 

Az előző egymás elleni mérkőzés óta mindkét csapat két BL meccset játszott. A Veszprém idegenben 32-29-re kikapott a Kristianstadtól, de hazai pályán 36-27-re a bakonyiak diadalmaskodtak. A Rhein-Neckar Löwen előbb legyőzte a Montpelliert hazai pályán (37-27), majd idegenben 31-26-ra kikapott a címvédőtől.

A csapatok legjobb BL góllövői:

Rhein-Neckar Löwen

Andre Schmid - 42 gól

Valur Gudjon Sigurdsson - 34 gól

Jannik Kohlbacher - 31 gól


Telekom Veszprém

Dragan Gajic - 34 gól

Manuel Strlek - 29 gól

Borut Mackovsek - 26 gól


Dragan Gajic mérkőzés előtti nyilatkozata:

,,Fent kell tartanunk a lendületet és lelkesedést, amit az előző meccsen mutattunk, és azt még egy szinttel feljebb vinni. Nem a taktikai rész most a lényeg, vagy a kézilabda része, sokkal inkább mentálisan és pszichológiailag kell előre lépnünk. Azt a teljesítményt kell tartanunk, amivel az utolsó találkozón játszottunk."

Az interjú a Veszprém hivatalos oldalán jelent meg. 


/Zoli/