Real Madrid - Bayern München - a döntőbe jutás a tét

2018.05.01

Ma este a Real Madrid fogadja a Bayern Münchent a BL elődöntő visszavágóján. Az odavágón hiába vezettek a bajorok, végül a Real Madrid nyerte 2-1-re a találkozót. 

Az odavágó óta mindkét csapat egy-egy bajnoki mérkőzést játszott. A már bajnok Bayern München tartalékosan is simán verte a Frankfurtot (4-1). A Real Madrid a Leganest verte 2-1-re Bale és Mayoral góljainak köszönhetően. 

Várható kezdőcsapatok:

Real Madrid

                    Navas

Marcelo Ramos Varane Lucas Vázquez

      Modric      Casemiro      Kroos

                      Asensio

           Ronaldo                  Bale

Bayern München

                       Ulreich

Kimmich    Süle   Hummels   Alaba

    Thiago   Javi Martinez   James

Müller      Lewandowski    Ribéry

Hiányzók:

A Real Madridnál két játékos is megsérült az odavágón, s egyiken sincsenek még játékra képes állapotban. Iscoról és Carvajalról van szó. 

A Bayern Münchennél még több a hiányzó. Neuer, Vidal és Coman már régebb óta nem egészséges, de Boateng és Robben Iscoékhoz hasonlóan az elődöntő első meccsén sérült meg.

Esélyek:

Real Madrid - 65%

A királyi gárda előnyösebb helyzetből várhatja a visszavágót. Idegenbe 2-1-re győzött a csapat, s a második meccsen a hazai pálya előnye is a Real Madridé. A németeknél sok kulcsjátékos hiányzik, a papírforma szerint Zidane csapatának kell a döntőbe jutni. A Real Madridnak a BL az egyetlen trófea, melyet esélye lehet megnyerni a szezonban, így biztosan nagyon feltüzeltek lesznek majd a játékosok. 

Bayern München - 35%

A bajorok játéka meggyőző volt Münchenben, de a győzelem így sem jött össze. Nagyon nehéz helyzetben van Heynckes csapata, de ha a helyzeteket nagyobb arányba lövi be, mint hazai pályán, akkor talán lehet lehetőségük a döntőbe jutásra. A sérültek közül talán Robben és Coman fog a legjobban hiányozni, mivel nélkülük alig van a jobb oldalon szélső játéka a Bayern Münchennek, pedig Marcelonál talán meglehet bontani a Real védelmét. 


Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2017.04.12. Bayern München - Real Madrid 1-2 (Vidal ill: Ronaldo 2x)

2017.04.18. Real Madrid - Bayern München hossz. után: 4-2 [Ronaldo 3x, Asensio ill: Lewandowski, Ramos (ÖG)]

2018.04.25. Bayern München - Real Madrid 1-2 (Kimmich ill: Marcelo, Asensio)


A találkozó 20:45-kor kezdődik és az M4 Sport mellett a Sport 1 is élőben közvetíti.


/Zoli/