PSV - A Holland bajnok

2018.04.17

A hétvégén Az Ajax 3-0-ás legyőzésével bebiztosította bajnoki címét a PSV. Az eindhoveni csapat 3 fordulóval a vége előtt döntötte el végleg a bajnokságot. Az Ajax hátránya 10 pont, ami már ledolgozhatatlan, így a 2015/16-os szezon után újra bajnoknak vallhatja magát a csapat. 

Tavaly a Dirk Kuyt vezette Feyenoord volt a bajnok, mely az idén csak a negyedik helyen végez majd. Az Ajax 2014-ben tudott utoljára nyerni, pedig 2011-től zsinórban 4-szer az amszterdami csapat lett Hollandia bajnoka. Mára az Ajax nem tud egyenletesen jó teljesítményt nyújtani. Köszönhető ez annak is, hogy évről-évre kevesebb lett a csapat átlagéletkora, bár most az igazolások (Tagliafico, Huntelaar) miatt némileg emelkedett ez a szám.

Miért nyerhette meg a PSV a bajnokságot?

Az eindhoveniek riválisai az Ajax, a Feyenoord és az AZ Alkmar voltak a szezonban. Phillip Cocu csapata ezek a klubok ellen mindössze 1 vereséget szenvedett a bajnokságban. Az ősszel az Ajaxtól 3-0-ra kikapott a csapat, de ezt leszámítva a közvetlen riválisait verte a bajnok. 

A bajnokcsapat vezetőedzője
A bajnokcsapat vezetőedzője


A PSV eredményei a riválisok ellen:


Ajax

3-0 - vereség

3-0 - győzelem


Feyenoord

1-0 - győzelem

1-3 - győzelem


AZ Alkmar

3-2 - győzelem

2-3 - győzelem


Legeredményesebb játékosok:

Hirving Lozano

A 22 éves mexikói csatár a szezon előtt csatlakozott a PSV keretéhez, s kulcsembere volt a bajnok csapatnak. 26 bajnokin 15 gólt lőtt és 12 gólpasszt osztott ki. A Vitesse és a Willem II ellen tudott egyszer-egyszer duplázni, ezt leszámítva egyesével lőtte a góljait. 

Marco Van Ginkel 

A Chelsea 25 éves kölcsönjátékosa meglehetősen eredményes szezonon lesz túl hamarosan. Van Ginkel középpályás létére 14 bajnoki góllal rendelkezik, s emellett 4 gólpassza is van. A csapatkapitány 3 bajnokin is duplázni tudott. A Herclasnek, a Groningennek és a Venlonak is kettőt lőtt.

Luuk de Jong

A 27 éves csatárnak is fontos szerepe volt a PSV 24. holland bajnoki címében. A bajnokságban eddig 28 mérkőzésen kapott szerepet, ezeken 12-szer mattolta az ellenfelet, s 10-szer szolgálta ki társait, ami egy középcsatártól meglehetősen szép szám.

További kulcsszereplők:

Jeroen Zoet

A csapat első számú kapusa védte végig eddig a szezon összes bajnoki mérkőzését. 31 találkozón 34 gólt kapott, de 13 alkalommal is érintetlen maradt a hálója.

Nicolas Isimat-Mirin

A csapat 26 éves védője minden bajnoki pályára lépett eddig. Cocu védelme elképzelhetetlen nélküle, kulcsszerepe van a csapat védekezésében és így természetesen a bajnoki címben is. 

Gastón Pereiro

Az uruguayi szélső is fontos játékosa a klubnak. 25 bajnokin 9-szer talált be, s 3 gólt szerzett. teljesítményével Tabarez figyelmét is felkeltette, így a VB-re is lehet esélye utazni. 


/Zoli/