PPD Zagreb - Mol-Pick Szeged - előzetes

2018.09.16

Ma este a Mol-Pick Szeged is megkezdi az idei BL szereplését. A Tisza-partiak Horvátországba látogatnak, hogy megmérkőzzenek a PPD Zagreb csapatával. A találkozón litván bírók dirigálnak majd. 

A Szeged az előző idényben 11 év után újra magyar bajnok lett, de a BL-ben a nyolcaddöntőben kiestek. Carlos Pastor együttese az idén a BL-ben is szeretne maradandót alkotni, amihez első lépésként a PPD Zagrebet kell legyőzni.

A szezont jól kezdte a Szeged. A bajnokságban a Budakalász, a Balatonfüred és az Eger ellen is fölényes győzelmet aratott. Szintén jó hír a kék-fehérek szurkolóinak, hogy az új igazolások is remekül szerepeltek. A Vive Kielcétől visszatérő Dean Bombac, már 12 bajnoki gólnál tart, de Joan Canellas (9 gól) és Jorge Maqueda (7 gól) is letette már a névjegyét. 

Az utóbbi napokban Mirko Alilovic állapota adott aggódásra okot. A horvát kapus a DVTK-Eger elleni mérkőzést ki is hagyta sérülés miatt. Szerencsére azonban készen áll, a szegedi BL debütálására. Alilovic egyébként tegnap ünnepelte a születésnapját, reméljük a meccs után a győzelmet is ünnepelheti. 

A horvát bajnok rengeteg változáson ment keresztül a nyár során. A vezetőedzői poszton Zlatko Saračević-et Lino Cervart váltotta, aki már harmadik periódusát kezdi meg a PPD Zagreb edzőjeként. Három fontos játékosa visszavonult a csapatnak. Igor Vorl mellett Tonci és Josip Vlacic is szögre akasztotta a kézilabdacipőt. Domagoj Pavlovic a német Melsungenbe igazolt, David Miklavcic pedig hazatért a Velenje csapatához. A legnagyobb nyári igazolásuk, a szegedet is megjárt Ivan Srsen, aki a Nexetől került a kölcsönbe a Zagrebhez.  Rajta kívül Arber Qerimi és Lovro Jotic érkezett. 

A Mol-Pick Szeged kerete a mai mérkőzésre: Marin Sego, Mirko Alilovic, Jonas Källman, Pedro Rodriguez, Mario Sostaric, Stefan Sigurmannsson, Stanislav Kasparek, Dean Bombac, Balogh Zsolt, Joan Canellas, Dmitry Zhitnikov, Jorge Maqueda, Bodó Richárd, Alen Blazevic, Matej Gaber, Bánhidi Bence

Legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2012.12.01. Szeged - PPD Zagreb 26-24

2016.10.01. PPD Zagreb - Szeged 24-26

2017.03.04. Szeged - PPD Zagbreb 26-21

2017.09.23. PPD Zagreb - Szeged 23-28

2018.02.24. Szeged - PPD Zagreb 30-28


A találkozó 20:00-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti!


/Zoli/