Portugália - Marokkó - meccselőzetes

2018.06.20

A mai nap első mérkőzésén 14:00-tól Portugália mérkőzik meg Marokkóval a Luzsnyiki stadionban, Moszkvában. A mérkőzés játékvezetője az amerikai Mark Geiger.

A mérkőzés toronymagas esélyese a portugál válogatott, de minden bizonnyal a marokkói csapat is mindent meg fog tenni a pontszerzésért. A marokkóiaknak legalább döntetlent kellene játszaniuk, amennyiben meg szeretnék tartani az esélyüket a továbbjutásra. 

Az első mérkőzésen:

Portugália Spanyolország ellen lépett pályára a világbajnokság második napján. A találkozójuk kiváló játékot hozott, végül Cristiano Ronaldo mesterhármasának köszönhetően 3-3-as döntetlent játszottak Sergio Ramosékkal.

A marokkói válogatott egyértelműen az irániak fölé kerekedett 5 napja, mégis vereséget szenvedett. A ráadás ötödik percében Bouhaddouz szerzett szerencsétlen öngólt, így vereséggel kezdtek Hakim Ziyechék. További érvágás Marokkó számára, hogy az egyik legjobb játékosuk, Nordin Amrabat megsérült és minden bizonnyal már nem léphet pályára a világbajnokságon. 

Várható kezdőcsapatok:

Portugália:

                   Rui Patricio

Cedric       Pepe  Fonte     Guerreiro

B. Silva  Moutinho W. Carvalho  Quaresma

             Ronaldo       Guedes

Marokkó:

                   Mohamedi

Mendly   Saiss Benatia   Hakimi

       El Ahmadi        Boussoufa

Harit         Belhanda         Ziyech

                El Kaabi


A marokkói válogatott a világbajnokságot megelőzően 18 mérkőzésig veretlen volt és gólt is alig-alig kapott, de a VB rajt nem sikerült jól Hervé Renard tanítványainak. Nagyon érdekes kérdés, hogy Marokkó milyen felállásban és szellemiségben fut ki a pályára. Elképzelhető, hogy maradnak az eredeti elképzelésnél és sündisznóállásban várják a portugál támadásokat és a kontraakciókban bíznak, ez esetben aligha láthatunk sok gólt a találkozón. Azonban az is elképzelhető, hogy az első mérkőzés hatására minden mindegy alapon támadójátékot láthatunk az afrikaiaktól, ebben pedig benne van egy meglepetésgyőzelem, vagy egy gólzáporos portugál siker.


/Zoli/