Peru - Dánia - meccselőzetes

2018.06.16

A nap harmadik mérkőzésén Peru találkozik Dániával 18:00-tól a Mordóvia arénában. A játékvezető a gambiai Bakary Gassama lesz.

Nincs egyértelmű favorit a találkozón, így egy nagyon küzdős, kiélezett 90 percre lehet számítani. Mindkét nemzet szeretne továbbjutni a csoportból, ehhez azonban győzelemmel kellene kezdeni. A dán válogatottban vannak a nagyobb sztárok, de a peruiak 15 meccse veretlenek. 

A felkészülési mérkőzéseken:

Peru május végén 2-0-ra verte Skóciát, majd június elején 3-0-ra Szaúd-Arábiát. Az utolsó gyakorló meccsen 0-0-át játszottak Svédországgal. 

A dán válogatott két júniusi találkozóval hangolt a VB-re. A svédekkel 0-0-ás döntetlent játszottak, míg Mexikót 2-0-ra elverték.

Várható kezdőcsapatok:

Peru

                        Gallese

Advíncula Rodriguez C. Ramos Trauco

              Hurtado         Tapia

Carrillo             Farfán             Flores

                        Guerrero

Dánia

                     Schmeichel

Larsen Christensen Kjaer Dalsgaard

         Delaney            Schöne

Sisto               Eriksen             Poulsen

                   Jörgensen

A dán válogatottban egyetlen kérdéses pozíció van, ez pedig az, hogy ki játszik Delaney mellett a középpálya közepén. Véleményem szerint Lasse Schöne lenne a legmegfelelőbb választás, elvégre a 32 éves középpályás remek szezonon van túl az Ajax-szal. A másik legnagyobb esélyes a posztra William Kvist. Kétségtelen, hogy Kvist remek játékos, de már egyértelműen túl van a csúcson, az ő szerepeltetése esetén nagyobb lehet a hibafaktor. Rajtuk kívül a 35 éves Krohn-Delhi vagy a Bordeaux játékosa, Lerager tud játszani ezen a poszton. A 24 éves Lerager egyébként szintén megérdemelné a lehetőséget.


/Zoli/