Pályán a Fradi, a Győr és a Szeged is - A mai magyar érdekeltségű meccsek előzetese

2018.10.14

A mai nap igazi csemege a kézilabda rajongók számára. A női kézi BL-ben a Ferencváros és a Győr, míg a férfiaknál a Szeged lép ma parkettre. Most összegyűjtöttük a legfontosabb információkat nektek az egyes meccsekről.

                                   Ferencvárosi TC - Kristiansand

Kezdési időpont: 14:30

TV: Sport 1

Játékvezetők: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura

A Fradi meccskerete: Szemerey Zsófia, Bíró Blanka, Nadine Schatzl, Mészáros Rea Réka, Klivinyi Kinga, Farkas Kata, Márton Gréta, Lukács Viktória, Danick Snelder, Nerea Pena, Háfra Luca, Háfra Noémi, Faluvégi Dorottya, Kovacsics Anikó, Hornyák Dóra

Otthon:

A Ferencváros 7 forduló elteltével a magyar bajnokság második helyén áll 14 pontjával, de a Győrtől csak rosszabb gólkülönbsége miatt marad el. A Fradi legutóbb, hétközben, a DVSC-TVP csapatát győzte le 38-27-re,

A Kristiansand 5 kör után 10 szerzett ponttal vezeti a norvég ligát. Szerdán a Larvik ellen aratott fölényes győzelmet az éllovas (33-19). 

A BL-ben:

Az idei BL első fordulójában a zöld-fehérek a CSm Bukaresttől szenvedtek 36-31-es vereséget. A Fradi egyszer sem vezetett a találkozón, végig a románok irányítottak. A csapat legeredményesebb játékosa, Háfra Noémi volt, aki 6-szor mattolta a román bajnokot

A Kristiansand a német Bietigheim ellen játszott 27-27-es döntetlent az első körben. A norvégok legeredményesebbje, a 6 gólt szerző Linn Jorum Sulland volt. 

                                  MOL-Pick Szeged - SG Flensburg-Handewitt

Kezdési időpont: 17:00

TV: Sport 1

Játékvezetők: Slave Nikolov, Gjorgji Nachevski

Otthon:

A szeged 7 meccs után 14 pontos és vezeti a magyar első osztály küzdelmeit, igaz a Veszprém még csak 4 meccset játszott le. A Tisza-partiak legutóbb, kedden a Komló csapatát győzték le 39-29-re. 

A Flensburg 9 meccs után 18 pontos a Bundesligában, és vezető helyen áll, annak ellenére, hogy a Magdeburg és a Kiel már 10 találkozót játszott le. A Flensburg csütörtökön a Stuttgartot múlta felül 8 góllal (29-21). 

A BL-ben:

A Pick Szeged 4 meccs után 100%-os. A PPD Zagrebet, a HBC Nantest és a Motor Zaporozhyet szoros csatában győzte el a Szeged, míg a Celje ellen mondhatni simán nyert Carlos Pastor csapata. A csapat legjobb BL góllövője a 19 gólos Bánhidi Bence. 

A Flensburgnak nem indult túl fényesen a BL szezon. Az első fordulóban a Nantest legyőzték, de a második körben 2 gólos vereséget szenvedtek a PPD Zagrebtől. A harmadik körben a Celjétől is kikaptak, legutóbb pedig a Motor Zaporozhyet győzték le. A csapat BL góllövőlistáját egyelőre Magnus Abelvik Röd vezeti 18 találattal. 

                                     HC Podravka Vegeta - Győri Audi ETO

Kezdési időpont: 18:45

TV: Sport 1

Játékvezetők: Viktorija Kijauskaite, Ausra Zaliene

Otthon:

A Podravka Vegeta 3 forduló után 6 pontjával a horvát bajnokság második helyén áll. 

A Győr 7 meccs után 14 pontos és jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a bajnokságot a Ferencváros előtt. Szerdán a Békéscsabát 47-23-ra győzték le a győriek. 

A BL-ben:

Az első fordulóban a Thüringent győzte le 28-26-ra a Podravka Vegeta. A csapat legjobb góllövője, a fehérorosz Karyna Yezhykava volt, aki 7 gólt szerzett. 

A Győr az RK Krim Mercatort győzte le 13 góllal múlt hétvégén. A tavalyi Bl döntőben is remekelő Amorim, 7 gólig jutott a találkozón. 


/Zoli/