Osztrák nagydíj - Vajon ki nyer?

2017.07.09

Egyes meterológiai hírek szerint, akár esős futamra is sor kerülhet, ami megkavarhatná a kártyákat. Az élről Valtteri Bottas rajtol majd mellőle pedig Sebastian Vettel. Mi most arra a kérdésre keresünk választ, hogy vajon ki nyerheti meg a futamot.

Valtteri Bottas - 25%

A finn pilótának van a legnagyobb esélye a sikerre, mivel az élről indulhat. Könnyű dolga nem lesz, hiszen ott van mellette, mögötte a két Ferrari pilóta. Bottas győzelme esetén, másodjára ünneplhetne a pódium tetején.

Sebastian Vettel - 24%

Vettel sincs rossz helyzetben, akár le is rajtolhatja Bottast és onnantól irányítása alatt tarthatja a versenyt. Hamiltonra nehéz verseny várhat, Vettelnek pedig fontos lenne, hogy tökéletesen kihasználja ezt a lehetőséget, és növelje előnyét a pontversenyben.

Kimi Räikkönen - 15%

Räikkönen győzelmére kisebb az esély. A 3. helyről rajtol, de amennyiben Vettel versenyben lesz, aligha lesz esélye futamot nyerni. Egy kaotikus versenyből akár ő is kijöhet jól.

Max Verstappen - 10%

A holland pilótára ráférne már egy jó verseny, Räikkönenhez hasonlóan több balszerencsés versenye is volt. Nem lesz egyszerű legyűrni a Ferrarikat és a Mercedeseket, de nem lehetetlen, ugyanis Ricciardo már bizonyította.

Daniel Ricciardo - 10%

Hasonló kaotikus versenyre lenne szükség, mint Azerbadjainban, ahhoz, hogy Ricciardo győzelem szülessen.

Lewis Hamilton - 8%

A brit világbajnoknak nem lesz egyszerű feladata, a 8. helyről kell feltornásznia magát. Hamilton győzelméhez a szerencse és egy parádés versenyzés is szükséges lenne. 

Sergio Perez - 4%

A Force India tempója megvan a győzelemhez, egy kaotikus verseny esetén. Perez győzelmére azért egy aprócska esély van, de amennyiben az Azeri nagydíjhoz hasonló lesz a lehetőségük, okosabban kell visekedniük.

Más - 4%

A Forma-1-ben bármi megtörténhet. Akár az is, hogy nagy meglepetésre Pascal Wehrlein, Roman Grosjean, Esteban Ocon vagy akár Fernando Alonso futamot nyer. 20 pilóta indul, 20 esélyes van, még ha az, az esély nagyon pici is.

Remélem jónak találtátok a cikket, és egy izgalmas versenyt láthatunk majd.


/Zoli/