Oroszország - Szaúd-Arábia - a VB nyitómérkőzése

2018.06.14

Ma elrajtol a sportesemény, amelyre minden futballszurkoló várt. A házigazda Szaúd-Arábia elleni találkozójával veszi kezdetét a 21. futball világbajnokság. 

A nyitómérkőzés 17:00-kor kezdődik, de előtte a megnyitóünnepségre is sor kerül, mely a hírek szerint fél órával a meccs előtt kezdődik. A megnyitó ezúttal el fog térni megszokottól, főleg a zené lesz a főszerep. Robbie Williams is fellép majd.

Az Oroszország - Szaúd-Arábia mérkőzés minden bizonnyal kevés futball szurkolót hozna lázba, ha nem ez lenne a VB nyitómérkőzése. Így vélhetően a legtöbb fanatikus meg fogja nézni a mérkőzést. Egyértelműen a házigazda, Oroszország a mérkőzés esélyese, de a VB-n egyetlen csapatot sem szabad leírni.

A felkészülési mérkőzéseken:

Oroszország május 30-án Ausztriában lépett pályára barátságos meccsen, ahol 1-0-ás vereséget szenvedett. Június 5-én Törökország volt a VB házigazda ellenfele, a mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult.

Szaúd-Arábia májusban Olaszországtól szenvedett 2-1-es vereséget, majd június elején Perutól kapott ki 3-0-ra. A VB előtt Németország volt az utolsó ellenfelük, a címvédőtől 2-1-re kaptak ki. Mondhatni egyik csapatnak sem sikerült túl jól a főpróba.

Várható kezdőcsapatok:

Oroszország:

                            Akinfeev

M. Fernandes  Granat Ignashevich  Zhirkov

                            Zobnin

Cheryshev       Dzagoev     Golovin   Samedov

                              Smolov 

Szaúd-Arábia:

                                 Al-Mayoof

Shahrani, Osama Hawaswi,  Omar Hawaswi, Al-Burayk

                          Otayf                Faray

Shehri                           Jassam                 Dawsari

                          Al-Sahlawi


Miért fontos a találkozó?

Oroszországnak, azért mert amennyiben reális esélyt szeretnének a továbbjutásra, akkor ezt a találkozót muszáj lenne megnyerniük.

Szaúd-Arábiának, azért, hogy megtartsa minimális esélyét a továbbjutásra, ehhez azonban legalább pontot kell szereznie. 


/Zoli/