Oroszország - Franciaország - A döntő

2018.12.16

Megismétlődik a torna első mérkőzése a 2018-as női kézilabda Európa-bajnokság fináléjában. A házigazda, Franciaország Oroszország legjobbjaival méri össze az erejét. A találkozó ma 17:30-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti. 

Út a döntőig:

Oroszország csoportelsőként jutott a középdöntőbe. Franciaországot és Montenegrót legyőzte, Szlovéniától azonban vereséget szenvedett. A középdöntőben Dánia és Szerbia ellen diadalmaskodott, a Svédország elleni 9 gólos vereség pedig már nem osztott-szorzott. Az elődöntőben Romániát múlták felül 28-22-re.

A házigazda vereséggel indította a tornát, Oroszországtól kapott ki, de a másik két csoport meccsét megnyerte, így továbbjutott. A középdöntőben Svédországgal döntetlent játszottak, Dániát és Szerbiát pedig magabiztosan legyőzték. A fináléba jutásért Hollandiával játszottak, ahol 27-21-re nyertek. 

Az első mérkőzésen:

Az EB első találkozóján 26-23-ra verte Oroszország Franciaországot. A franciák nem játszottak alárendelt szerepet, de az orosz válogatott remek játéka ellen nem volt ellenszerük. A találkozó legeredményesebb játékosa a 9 gólig jutó Dmitrieva volt. 

A csapatok legeredményesebb játékosai: 

Oroszország

Anna Vyakhireva - 36 gól

Daria Samokhina - 27 gól

Daria Dmitrieva - 25 gól

Iuliia Managarova - 24 gól

Franciaország: 

Estelle Nze Minko - 34 gól

Flippes Laura - 24 gól

Grace Zaadi - 24 gól

Alexandra Lacrabere - 19 gól


/Zoli/