Oroszország - Egyiptom - a második kör első meccse

2018.06.19
Már a mai napon kezdetét veszi a csoportkör második fordulója. Este 8 órától a házigazda Oroszország lép pályára Egyiptom ellen a Kresztovszkij stadionban A mérkőzés játékvezetője a paraguayi Enrique Caceres lesz.


Egyiptom számára nagyon fontos lenne legalább a pontszerzés, ugyanis amennyiben kikapnak, akkor az is lehetséges, hogy már holnap eldől, hogy a csoportkörben kiesnek. Amennyiben Oroszország ma győz és Uruguay holnap felülmúlja Szaúd-Arábiát, akkor az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül utazhatnak haza Salahék. Tehát a tét hatalmas.

Az első mérkőzésen:

A torna első találkozóját az orosz válogatott játszotta Szaúd-Arábia ellen. A házigazda meglepően simán 5-0-ra verte a szaudi válogatottat. A mérkőzés első gólját Gazinskiy szerzete az első félidőben Cheryshev is betalált még. A 71. percben Dzyuba szerzett gólt, a ráadásban pedig egy újabb Cherysev gól, majd Golovin révén egy szabadrúgásgól született. Az orosz válogatott az első mérkőzésén elveszítette Dzagoevet, aki a csoportmérkőzések során már nem léphet pályára. 

Az egyiptomi válogatott legnagyobb sztárja, Mohamed Salah nélkül lépett pályára az uruguayi válogatott ellen. A fáraók jól tartották magukat, de a mérkőzés 89. percében José Gimenez megnyerte a mérkőzést az uruk számára.

Várható kezdőcsapatok:

Oroszország:

                          Akinfeev

Fernandes  Kutepov Ignashevich  Zhirkov

              Gazinskiy       Zobnin

     Samedov     Cherysev     Golovin

                          Dzyuba

Egyiptom:

             El-Shenawy

Shafy   Gabr Hegazy   Fathy

          Elneny     Morsy

  Trézéguet      Said        Salah

                    Mohsen

Akiben Oroszország bízik: Aleksandr Golovin

Az orosz válogatott fiatal sztárja nagyszerűen játszott a Szaúd-Arábia elleni mérkőzésen. A gólja mellett 2 gólpasszt is kiosztott. Nem elsősorban a gólokat várják tőle, de remek ütempasszaival akár komoly ziccerbe is hozhatja a csatárokat.

Akiben Egyiptom bízhat: Mohamed Salah

A Liverpool sztárja minden bizonnyal kezdőként lép pályára a mai mérkőzésen. Ahogyan Uruguay ellen láthattuk Egyiptom képes remekül védekezni, de nem volt olyan játékosuk aki egy maga képes lehet eldöntenie gy mérkőzést. Mohamed Salah ilyen, egyetlen megindulása is eldöntheti a találkozót.


/Zoli/