Orosz nagydíj - Vajon ki nyer?

2018.09.30

Valtteri Bottas rajtol az élről a mai orosz nagydíjon. Mellőle négyszeres világbajnok csapattársa, Lewis Hamilton indul majd. A második sorban Vettel és Räikkönen várja az indulást. A két Red Bull az utolsó sorból indul majd, mivel motort cseréltek az autóikban. 

Nézzük kinek mekkora esélye van a futamgyőzelemre.

Valtteri Bottas - 36%

A Mercedes finn versenyzője remek időt autózva szerezte meg a pole-pozíciót. Mivel Sebastian Vettel csak a harmadik helyről indul, jó eséllyel a Mercedes hagyni fogja Bottast nyerni, ha úgy hozza a helyzet. Persze a két ezüstnyíl aligha fog kerék a kerék elleni csatákba belemenni. 

Lewis Hamilton - 35%

A brit világbajnok a második és a harmadik szabadedzésen is a leggyorsabb volt, de az időmérőt ezúttal kissé elrontotta, így csak a  második rajtkockából várhatja az indulást. A rajtnál nagyon fontos lenne, hogy legalább megőrizze a pozícióját, ha előre lépnie nem is sikerül. 

Sebastian Vettel - 17%

Vettelnek nagyon kellene a pontok, ha életben szeretné tartani reális bajnoki esélyeit. a minimum az lenne, hogy Hamilton előtt végezzen, de a 25 pont is nagyon kellene neki. Már a rajtnál le kellene gyűrnie az egyik Mercedest, hogy a német gyártó ne tudjon, úgy taktikázni, hogy Vettel nagy hátrányba legyen. Vettel bajnoki esélyei elúszni látszanak, így a német minden bizonnyal mindent bevet majd a győzelem érdekében.

Kimi Räikkönen - 7%

Raikkönen győzelméhez rengeteg dolognak össze kellene állni, és a finn pilótának is hibátlanul kellene versenyeznie. Amennyiben Vettel a közelében van esélytelen a győzelemre, hisz a Ferrari úgysem hagyná őt nyerni.

Valaki más - 4%

Mivel a két Red Bull a mezőny végéről indul, így aligha lesz esélyük a futamgyőzelemre, a többi konstruktőr pedig egyszerűen annyival gyengébb, hogy csak akkor tudna nyerni, ha a 3 topcsapat minden versenyzője kiesne előle. 


A verseny 13:10-kor rajtol és az M4 Sport élőben közvetíti. 

Mindenkinek jó szurkolást a futamhoz!


/Zoli/