Öregszel - Fogadd el!

2018.09.02

Természetesen a Bayern München két szélsőjéről van szó. Arjen Robbenről és Franck Ribéryről, akiket tegnap 3-0-ás állásnál a 77. percben lecserélt Niko Kovac. Mindketten zokon vették a döntését. Arjen Robben egyenesen az öltözőbe vonult és ki sem jött onnan a játék végéig. Természetesen, ha egyszeri alkalom lenne, akkor azt mondanám, hogy csak a sajtó fújta fel a dolgot, de ez kezd rendszeressé válni, így érdemesnek tartom az esetet, arra, hogy egy cikk szülessen róla.

Robben és Ribéry már Carlo Ancelotti regnálása idején is kiakadt egy-egy lecserélést követően, ugyanakkor Heynckesnél nem merték egyiken sem nem tetszésüket kifejezni. Egy részről gyönyörű, hogy még ennyi idősen is mennyire motiváltak és elszántak, ugyanakkor tudomásul kellene venniük, hogy öregszenek és így egyre kevesebb játéklehetőség jut majd nekik. Ráadásul itt nem is erről volt szó, hanem egy eldőlt mérkőzésen kaptak 13 perc pihenőt. Egy 34-35 éves játékosnál teljesen érthető, ha nem játszik végig egy ilyen találkozót, pláne Robben és Ribéry esetében, akik meglehetősen sérülékenyek az utóbbi 2-3 évben. 

A képességük még most is vitathatatlan, de ha körbenézünk Európa topcsapataiban egyetlen olyan mezőnyjátékost találunk aki hiába, hogy elmúlt 34 éves továbbra is kulcsjátékosa csapatának, ez pedig Giorgio Chiellini. Itt az ideje, hogy a Robbéry tagjai elfogadják korukat és azt is, hogy nem feltétlen szán nekik az edző kulcsszerepet (bár eddig nem erről van szó). A holland és a francia szerződése is a szezon végéig szól, de amennyiben nem elégednek meg az epizódszereppel, akkor biztosan ez az utolsó idényük a bőrnadrágosoknál.


/Zoli/