Olasz nagydíj - Vajon ki nyer?

2018.09.02

A 2017-es monacói nagydíj után újra Kimi Raikkönen indulhat az első rajtkockából. Mellőle Vettel, mögüle pedig Hamilton és Bottas startol majd. A harmadik sort Verstappen és Grosjean szerezte meg. Ricciardo motorcsere miatt csak az utolsó sorból indulhat. 

Nézzük, hogy kinek mennyi esélye van a futam győzelemre:

Sebastian Vettel - 33%

Hiába a Räikkönen pole-pozíció, mégsem neki van a legjobb esélye a 25 pont megszerzésére. A finn pilótát minden bizonnyal be fogják áldozni Vettelért. Jó eséllyel Vettel már a rajtnál el megy Räikkönen mellett, de amennyiben nem akkor is  csak idő kérdése, hogy, mikor szólítják fel a pozíciója átadására. Persze Vettelnek nem csak csapattársával kell megküzdenie, hanem legnagyobb riválisával, Lewis Hamiltonnal is. 

Lewis Hamilton - 26%

A Ferrari egyértelműen jobbnak tűnik a monzai aszfaltcsíkon, de talán kisebb a különbség, mint Belgiumban volt. Hamilton ugyan még egy Vettel győzelem esetén is megtarthatná összetettbéli előnyét, de az minimálisra olvadna, így szám,ára is a győzelem a cél. reális esély akkor lehet, ah legalább az egyik Ferrarit megelőzi a rajtnál. 

Kimi Räikkönen - 23%

A finn versenyző remek körrel szerezte meg a pole-pozíciót tegnap, de a győzelemre, így sem neki van a legnagyobb esélye. Amennyiben Vettel jön mögötte, előbb-utóbb el kell engednie. Jó esélye akkor lehetne a győzelemre, ha Hamiltonnal kellene csatáznia, de őt sem lesz egyszerű maga mögött tartania. Räikkönen több, mint 5 éve képtelen nyerni, talán ma megtörik az átok.

Max Verstappen - 9%

A Red Bull nincs egy szinten a Ferrarival és a Mercedessel, de talán egy kaotikus versenyből a holland is kijöhet szerencsésen. Normál körülmények között egy dobogó is remek eredmény lenne Verstappentől.

Valtteri Bottas - 7%

Bottas tegnap sokkal lassabb volt csapattársánál, ebből következtetve aligha tudja felvenni a versenyt a Ferrarikkal. Persze egy kis eső, vagy egy safety-car fázis neki is szerencsét hozhat.

Más - 1%

Reális esélye ma másnak nincs a győzelemre, de elképesztő fordulatok esetén talán Ricciardo, Grosjean vagy Gasly is pezsgőzhet a dobogó tetején.


A verseny 15:10-kor rajtol és az M4 Sport élőben közvetíti!

Jó szurkolást!


/Zoli/