Normális Marco Verratti életvitele?

2019.02.23

Az elmúlt napokban több magyar hírportál is közölte, hogy Julien Laurens mit nyilatkozatát Marco Verrattiról a Manchester United elleni BL mérkőzés után. A francia futballszakértő Verratti életvitelét kritizálta, ugyanakkor a képességeit dicsőítette. 

Íme Julien Laurens nyilatkozata: 

,,Verratti, aki nem volt jó állapotban, nem volt százszázalékos, aki csak egy meccset játszott a múlt hónapban, a múlt héten reggel 6 óráig bulizott Neymar szülinapi partiján, dohányzik, iszik, majdnem minden este eljár valahová. Aztán lerak egy ilyen teljesítményt az asztalra az Old Traffordon - azt gondolom, ez szenzációs!"

,,Ha olyan életvitelt folytatna, mint Cristiano Ronaldo, és példát venne a munkamoráljáról, nem tudom, hol tartana már a világklasszis középpályások tekintetében. De a képességei, amiket még ilyen életmód mellett is meg tud mutatni, hihetetlenek." 

Julien Laurens
Julien Laurens

Rendszeresen visszatérő téma, hogy a szurkolóknak mi köze van ahhoz, hogy egy játékos miként éli a magánéletét. Korábban több győri kézilabda játékosról is kiderült, hogy dohányzik és az alkoholt sem veti meg. Erre zömében kétféle reakció érkezett, vagy nagyot csalódtak az adott játékosban és csípős megjegyzéseket tettnek, vagy oda írták, hogy: ,, Minek erről írni? Amúgy a pályán jól teljest, nem érdekel mit csinál azon kívül." Nos, én eddig nem is foglalkoztam ezzel a dologgal, de Verratti ügye kapcsán úgy érzem e itt az ideje, hogy írjak egy picit a dologról. 

Én azon az állásponton vagyok, hogy egy sportolónak egyben példaképnek is kell lennie a gyerekek és az átlagemberek számára is. Egy sportolónak példaképnek kell lennie, de minden embernek van szüksége szórakozásra és kikapcsolódásra is. Amennyiben erre kerül a sor, akkor két fontos dolog van. Egy bulis környezetben is tudjon felvállalhatóan viselkedni és soha ne kövessen el meggondolatlan dolgokat ittas állapotban. Emellett pedig arra kell figyelnie, hogy ez ne legyen a teljesítménye kárára. Kiváró példa erre Lewis Hamilton, aki gyakran bulizik és habzsolja az életet, de neki erre szüksége is van ahhoz, hogy a legjobbat tudja magából kihozni a pályán. Tehát valóban nincs semmi közünk ahhoz, hogy milyen életet él egy-egy sportoló, mindaddig amíg a pályán remekel és sportemberhez méltóan bulizik, cselekszik, éli az életét.

Verrattinál az első rendben van, ugyanis, ahogy Julien Laurens is nyilatkozta a teljesítményére az esetek zömében nincsen rossz hatással egy-egy hosszúra nyúlt este. A sportolói etikettnek már azonban nem tudott maradéktalanul megfelelni, ugyanis 2018 októberében éjszaka ittasan ült autóba, szerencsére balesetet nem okozott.  


/Zoli/