Női kézi EB - Oroszország - Franciaország döntőt rendeznek

2018.12.15

Tegnap lezajlott a női kézilabda Európa-bajnokság két elődöntője. Oroszország és Franciaország jutott a döntőbe, így megismétlődik a torna első mérkőzése, így egy keretbe foglalva a világeseményt. 

A tegnapi mérkőzések eredményei:

Svédország - Norvégia 29-38 (ötödik helyért)

Oroszország - Románia 28-22

Az első játékrészben jól játszott a román válogatott, többször is vezetett, de a félidőre az oroszok vonulhattak 1 gólos fórral. A második 30 perc már egyértelműen az oroszoké volt, végig vezettek, s jutottak a döntőbe. 

Orosz gólszerzők: Anna Vyakhireva (13), Anna Sen (4), Kseniia Makeeva, Iuliia Magarova (3-3), Yaroslava Frolova, Daria Samokhina, Daria Dmitreva, Polina Kuznetsova, Marina Sudakova (1-1)

Román gólszerzők: Ana-Maria Dragut, Crina-Elena Pintea (4-4), Gabriela Perianu, Eliza Iulia Buceschi (3-3), Elena-Cristina Florica, Cristina Laslo, Chiper Laura (2-2), Bianca-Maria Bazaliu, Valentina Neli Ardean-Elisei (1-1)

Hollandia - Franciaország 21-27

A mérkőzést a hollandok kezdték jobban, de hamar magához ragadta a vezetést a házigazda. Volt 3-4 gól is az előnyük, de a szünetre 1 gólra zárkóztak a hollandok. A második játékrészben kétszer is volt X az állás, de 14-14 után zsinórban 4 gólt szereztek a franciák, amivel megalapozták a fináléba jutásukat. 

Holland gólszerzők: Lois Abbingh (7), Angela Malestein, Estavana Polman (4-4), Nycke Groot (3), Kelly Dulfer (2), Laura Van Der Heijden (1)

Francia gólszerzők: Estelle Nze Minko (6), Flippes Laura, Siraba Dembelé (4-4), Edwige Beatrice (3), Pauline Coatanea, Grace Zaadi (2-2), Orlane Kanor, Gnonsiane Niombla, Alexandra Lacrabere, Manon Houette, Alisson Pineau, Camlie Ayglon Saurina (1-1)


Az EB további menetrendje:

Vasárnap: 

14:00 Bronzmérkőzés - Románia - Hollandia (Sport 1)

17:30 Finálé- Oroszország - Franciaország (Sport 1)


/Zoli/