Női kézi EB - 8. nap összefoglalója

2018.12.07

Tegnap megkezdődtek a  középdöntő küzdelmei a Franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságon. Érkezik a nap összefoglalója.

Dánia - Franciaország 23-29

A dán válogatott kezdte jobban a találkozót, de 4-5-nél átvette a vezetést a házigazda és már nem is adta ki a kezéből a mérkőzés lefújásáig. A félidőben 6 gól volt a franciák előnye, a második félidőben bár volt 8-9 is a differencia, végül is 6 góllal győzött a francia csapat.

Dán gólszerzők: Fie Woller (5), Stine Jorgensen, Anne Mette Hansen (4-4), Mette Tranborg, Kristina Jorgensen (3-3), Lotte Grigel (2), Kathrine Heindhal, Anne Cecilie Dornonville De La Cour (1-1)

Francia gólszerzők: Estelel Nze Minko (6), Alisson Pineau, Grace Zaadi (4-4), Manon Houette, Flippes Laura (3-3), Alexander Lacrabere, Siraba Dembelé, Kalidiatou Niakate (2-2), Beatrice Edwige, Camilie Ayglon Saurina, Paulina Coatanea (1-1)

Svédország - Montenegró 28-30

A montenegrói válogatott végig kézben tartotta a mérkőzést. A félidőre 4 gólos fórral mehettek, melyből a mérkőzés végére 2 gólt tartottak meg, de nem volt igazán kérdéses, hogy melyik csapat nyeri a találkozót.

Svéd gólszerzők: Isabelle Gulden (6), Jamina Roberts, Hanna Blomstrand, Daniela Gustin (4-4), Olivia Mellegard, Jenny Alm (3-3), Louise Sand (2), Linn Blohm, Anna Lagerquist (1-1)

Montenegrói gólszerzők: Jovanka Radicevic (9), Majda Mehmedovic (7), Durdina Jaukovic (3), Ema Ramusovic, Jelena Despetovic, Tatjana Brnovic, Katarina Bulatovic (2-2), Milena Raicevic, Andrea Klikovac, Andela Bulatovic (1-1)


A mai menetrend: 

18:00 Spanyolország - Németország (Sport 2)

21:00 Magyarország - Norvégia (M4)


/Zoli/