Nigéria - Izland - meccselőzetes

2018.06.22

A nap második mérkőzésén Nigéria mérkőzik meg Izlanddal a Volgográd Arénában. A nagy téttel bíró mérkőzés 17:00-kor kezdődik. A játékvezető Matthew Conger lesz. 

A D csoportból Horvátország már biztosan továbbjut, de a másik három csapat között nagy versenyre lehet számítani. Amely válogatott a mai mérkőzésen diadalmaskodik az hatalmas lépést tesz a továbbjutás felé, míg egy döntetlen esetén Argentína kapna nagy lehetőséget arra, hogy a gyenge kezdés ellenére is továbbjussanak. Kemény találkozóra kell számítani, nincs favorit, ez egy igazi ki-ki mérkőzés lesz. 

Az első mérkőzésen:

A nigériai válogatott Horvátországtól szenvedett 2-0-ás vereséget az első körben. A 32. percben Etebo vétett öngólt, a 71. minutumban pedig Modric egy büntetőgóllal zárta le végleg a mérkőzést.

Az izlandi válogatott nagy csodát vitt véghez az első mérkőzésen, ugyanis Argentína ellen szereztek pontot. A 19. percben Agüero góljával előnybe került Sampaoli csapata, de 4 perccel később Finnbogasson egyenlített. A 64. percben Lionel Messi büntetőjét Halldorsson fogta, így a meccs egyik legnagyobb hősévé vált.

Várható kezdőcsapatok:

Nigéria

                       Uzoho

Shehu  Troost-Ekong Balogun  Idowu

          Ndidi              Etebo

     Musa          Mikel            Moses

                       Ighalo

Izland

                             Halldórsson

Magnússon  R. Sigurdsson Árnason  Saevarsson

Bjarnason  Halfredsson Gunnarsson  Gíslason

                       G. Sigurdsson

                        Finnbogason


Wilfried Ndidi - a Premier League legtöbbet szerelő játékosa

Már csak azért sem lesz könnyű dolguk az izlandiaknak Nigéria ellen, mert vélhetően pályán lesz a Leicester City 21 éves védekező középpályása, Ndidi. Ndidinél senki sem szerelt többet a Premier League előző idényében. 33 mérkőzésen lépett pályára gólt ugyan nem szerzett, de 4 gólpasszt kiosztott és a legfontosabb statisztika vele kapcsolatban, hogy mérkőzésenként átlagosan 4,2-szer szerelt, tehát az egész idényben majdnem 140 szerelést mutatott be. A horvátok elleni találkozón ötször szerelt és háromszor tisztázott, Izland ellen is hasonló teljesítményre lenne szükség tőle. Ndidi egyértelműen a nigériai válogatott egyik legnagyobb sztárja, s talán egy sikeres VB után még nagyobb klubhoz kerülhet. 


/Zoli/